Dagens fråga?

Vad har ni era hästar stå på helst? Halm, torv eller spån?

Själv har jag spån, för jag tycker det är smidigast och ser helt okej ut, men skulle jag få bestämma skulle jag ha halm, men då vill inte mamma hjälpa till någon gång i stallet. Hon hatar att mocka i halm.
Torv har jag aldrig provat, och kommer aldrig prova vad jag vet. Tkr det ser smutsigt, obekvämt och äckligt ut. HAHA, fast det är mina åsikter ;)

Vad har du för underlag i boxen?

Nästa köp

Nästa köp till Isola blir nog en svart dressyr sadel. Jag älskar min sadel, men den är svår matchad! Men den är den bekvämaste sadeln jag setat i måste jag säga och man har super bra stöd.
Men vill ha en dressyr sadel iaf, vet inget märke en dock.

Okej, jag ljög där, tror inte det blir NÄSTA köp till Isola, men ett långsiktigt köp kan man säga så?

Jag vill kunna matcha med massa snygga shabrack och  benlindor osv, men det är så svårt när man har en röd/svart sadel att tex matcha med rosa, gult eller något annan färg. Blått och rött är lätt att ha och göra med, svart med. Men jag älskar ju rosa som sagt!!

Nu måste jag ut med hunden, och sen springa till bussen. Har setat och små tränat nu på morgonen med musik i öronen till engelska provet jag har idag. Hoppas det går bra!!!

Hörs senare!

Skriver om lektionen i morgon

Hinner inte skriva om lektionen nu, måste plugga engelska som en gnu, har prov i morgon. Sen är klockan redan mycket.
Så vi hörs i morgon helt enkelt och då berättar jag vad vi gjorde på lektionen!
Godnatt!

Dagens outfitSå här fina var vi idag på träningen. HAHA, vilken ful min jag gör och Isola ser helt olycklig ut. Trötta tjejer!

Men iaf, : tränset och shabracket: hööks. Sadeln: börjes, ridhjälm: är jacksson, ridbyxor: hööks, tröja och jacka: Inter sport.Kanon lektion

Hej halloj!

Hade som sagt lektion för Stina idag, kanon lärare. Skriver mer om det sen, ska laga mat och rå plugga till engelsk provet vi har i morgon + att det är AS bra tv program ikv!!!!!
Hörs sen.

Dagens fråga?

Vad väljer ni; Egen häst som du äger eller foderhäst?

Jag väljer självklart egen häst. För då är den min och jag kan göra som jag vill med den. Har haft foderhäst, och det är ju som att ha en egen, men det är ju någon annan som äger den.

Vad väljer du?


stall ledig

Idag är jag stall ledig, Sara är ute hos bebisen idag, skönt med en ledig dag.
Vad har jag gjort då? Jo setat vid datan en stund, och sedan sovit i 1 timma typ. HAHA. Snart hade jag tänkt att ta en långpromenad med Heddie, ser att lite av solen tittat fram iaf.

Har inte så mycket mer att skriva faktiskt.
Men hörs sen!

(för att komma till Saras blogg, klicka på Saras namn.)

DISS!

Idag efter att vet varit ute i stallet tog jag en tripp med en kompis till Ikea.
Vi sprang även in på hööks, och jag måste bara ge en fet diss till detta träns!
Skulle aldrig i mitt liv lägga ner 459 kr på ett sådant träns, fy blä!Det som gjorde tränset fult var att det var lackad nosgrimma.

Mot stallet

Nu har jag duchat, ätit frukost och ska strax byta om och åka till stallet. Vetrinären kommer om 1 timma och vac Isola. :)
Sen blir det hem och chilla till klockan 5 då hovis kommer ut :)
Isola får vila idag pga att hon bli vac och hovis kommer ut :')
Vi hörs sen!

Rykta och promenad

Var i stallet igen förut och ryktade henne. Höll på i cirka 40 min, sedan gick jag en promenad med henne på cirka 20 min.
Gud vad Isola fäller just nu! Höll på en evighet och bara tog bort päls, dock är det lika mycket kvar!!!
Menmen, fin blev hon iaf, hon var rätt så lerig idag. Satte på henne täcke, för det ska snöa i morgon har jag hört.

I morgon kommer även vetrinären ut och hovis. Hon ska vac och så ska hon få nya dojor, det behövs. Ska nog ta bort sulorna med, för jag har bestämt att snön inte ska lägga sig om det nu kommer snö.
Nu ska jag kolla på en film som börjar klockan 9.
Ska även äta kvällsmat, då jag inte hunnit med det en, dammmmmsööög igenom hela huset ink mitt rum, blir så hårigt när man har 2 katter och 1 hund, som är riktigt håriga djur.Så här söta har mina bebisar varit idag när vi legat och myst i sängen. hihi.

Bilder från i morse

Idag fick Isola gå utan täcke en hel dag för första gången i år. :D
Hoppas hon tyckte det var skönt, hon kliade sig hela tiden dock.Min häst är bäst!

Gårdagens outfitSadel: Free max sadel (logo) finns att köpa på börjes. Shabrack: hööks tror jag.
(Måste säga att det var as fult med dom där stigläderna...har ett par nya som jag ska byta med någon dag)Träns: Ullared Bett: Hööks.

DÖR snart

Hej hallo alla pigga!

Hade stalljour i morse, och allt gick super bra. Allt är klart hos Isola bara rida som är kvar :D
Just nu är jag DÖD.. Cykla nämligen en halvmil hem, och visst det är ganska mkt nerför, men cykelkondisen är inte den bästa nu efter vintern.

Igår skulle jag bloggat mer, men orkade verkligen inte. Vill igentligen lägga in lite bilder nu med, men orkar inte överföra dom, ni får bilder sen.
Nu ska jag gosa och sova lite. Sov inte så mkt i natt! :D
Vi hörs sen!

Mot Isola

Nu har jag prec satt på mig ridkläder och ska åka ut till Isola. Ska rida ut rätt så långt hade jag tänkt mig.
Vi hörs sen med lite bilder!

Dagens fråga?

Vad är ni nogast med, mockingen eller hästen?

Själv vill jag säga båda två. Men är det någon dag då man har lite bråttom lägger jag heldre ner tid på hästen och gör det andra halvdant. Men jag har oftast inte bråttom i stallet, så allt blir gjort noga.

Dagens ridpass

Dagens ridpass: Red ut i skogen i cirka 15 min, sedan red jag i 20 min på banan, i skritt och trav.

Dagens plus: Hon var väldigt mjuk och lyssnade bra på banan, gick fint och hade super duper fin trav. Så är jätte nöjd! Hon var även rätt så lugn i skogen tycker jag!

Dagens minus: Hon var rätt så stressad på vägen hemmot från skogen till banan. Gick snabbt och höll på att halka hela tiden.

Det här med medryttare

Tänkte skriva ett inlägg om mina åsikter om medryttare och även lite andras åsikter.

Endel säger: "En medryttare kan vara bra, men jag tycker att om man har det så ska man inte ha häst, det är ett tecken på att man inte har tid med sin häst".
Visst på sätt och vis kan jag hålla med om det, men samtidigt inte.
Jag har medryttare, inte för att jag inte har tid med min häst, utan för det är väldigt bra för dels Isola och ha någon annan som rider henne och inte alltid jag, sedan för min skull med. Det kan vara skönt att få vila en gång i veckan ibland tycker jag. Spec när man pluggar sista året tycker jag. Jag tar ju hand om Isola helt själv och mamma är ju inte med så spec ofta i stallet. Sjävklart följer hon med om jag vill det och tar hand om Isola när inte jag och Sara kan, men det händer inte spec ofta.

Eftersom jag tycker min medryttare och Isola passar bra ihop, så är jag väldigt nöjd. Det är det viktigaste. Sen tar hon väldigt bra hand om Isola och jag uppskattar att jag har henne. Jag litar på henne.

Hade det varit så att jag inte haft tid med min häst, hade jag självklart inte haft häst. Men jag har tid.

Vad är era åsikter om att ha medryttare?

Dumma huvud

Usch vilken rolig dag jag haft. Är ledig från skolan, men har spängande huvudvärk. Jag som tänkte att jag skulle hinna med massor med bra saker idag innan stallet!
Jag har iaf roat mig med att ligga i sängen och halvsova mig bort från huvudvärken.

Nu hade jag tänkt att göra lite mer kaffe och göra mig i orning och gå ut med Heddie i skogen och fota henne lite. Måste fixa kameran så jag kan fota repotaget på Isola som jag ska göra som upg i foto B.

Vi hörs senare!Jag vill få kameran att ta sånna här fina bilder, som jag tog i höstas!

Mobilbloggar

Hej! Just nu ligger jag i sängen med mina djur. Alltså min hund och katt. Har ont i huvudet idag :( men men. Tänkte mig att ja skulle cykla till isola med insåg att det blåser för mkt och så behöver vi köpa korn kross och spån idag. Nu ska jag gosa vidare med mina bebisar. Hörs senare!

Fortsätter på bett frasen

Jag googlade runt lite, för att få mer information om rakt bett. Då kom jag in på en "bettshopp". Lite längre ner hittade jag en väldigt intresant text som jag tänkte att ni med skulle få ta del av:

"3-delat, rakt eller "vanligt" 2-delat ? Fler och fler börjar använda de snälla 3-delade betten, de med oval i mitten ligger fint i hästens mun och passar särskilt bra på hästar med liten-och/eller känslig mun. De raka betten ( med vanliga sidoringar ) har också börjat uppskattas allt mer, ligger rakt i munnen och kan alltså inte klämma/sticka upp eller ner någonstans i hästmunnen. Tvådelade bett är fortfarande vanliga och ett normalt eller smalt  passar en del hästar, men ligger sämre i en hästmun än vad ett 3-delat eller rakt bett gör.  Kom alltid ihåg att ett bett är aldrig skarpare än den hand som håller i tygeln! Tänk också på att nosgrimman ska vara lagom spänd. Ett par fingrar ska lätt få plats mellan nosen & nosgrimman. Nosgrimman är endast till för att hålla bett & träns på plats! En för hårt spänd nosgrimma orsakar skavsår innuti hästens mun. Om hästen tex gapar eller lägger tungan över bettet, spänn då inte nosgrimman, utan ta reda på varför hästen gör detta. Det kan vara så enkelt som att tex bettet tar för stor plats i munnen eller tex trycker ner på tungan och känns obehagligt för hästen. Kommer du själv inte fram till någon lösning som passar din häst, kontakta en kunnig hästtandläkare. När du provar ett nytt bett: Prova gärna utan nosgrimma. Då har du störst möjlighet att märka om det är något som hästen inte tycker om. Låt även hästen prova ett bett ett par gånger. Det kan ta tid att vänja sig vid ngt nytt."


Det som är fet markerat är det jag tycker är viktigast.
Håller ni inte med?

En till text som är viktig:

"BETTSTORLEK? Bettet ska ligga rakt i hästens mun och inte sticka ut någonting, när du  tar tag i bettringarna och drar ut bettet så att det ligger rakt i munnen ska munngipan samt hålen som ringarna löper igenom ligga "kant i kant". Är det mer är risken att bettet tex sticker upp i gommen/ner i tungan på hästen & kan göra den illa, och den risken är störra än att det tex skulle "nypa" hästen i mungiporna. Bettet ska heller inte vara tjockt, ett smalt bett tar mindre plats i munnen och är på så sätt trevligare för hästen. Tänk på att hästen måste kunna stänga munnen kring bettet, utan att det tar emot i lanerna. När hästen har sin mun stängd: lyft upp läpparna på sidan av hästens mun och titta på utrymmet som blir mellan lanerna. Bettet ska alltså få plast där. När du mäter bettet är det den del som hästen har i munnen som mäts. Bettstorlekarna har "krympt" på senaste tiden, då fler & fler insett / fått lära sig mer om hästmunnar & bett. Det är inte ovanligt med 11,5 cm bett till "stora" hästar och bett över 12,5cm är det inte många som använder idag. Till islandshästar tex, där det förut var vanligt med både 11,5 samt 12,5, säljd det idag, ofta på inrådan från tandläkare, både 9,5 10,5 samt en del 11,5cm."

Allt är vitigt. Självklart ska man veta det här, men tycker det var väldigt bra formelerat faktiskt. Det är ganska logiskt det som står enligt mig.
Hur ser ni det på det här med bett?

För att komma till sidan klickar du helt enkelt bara här.

Bett frågan

Det skulle vara roligt att höra vad ni rider med för bett?

Själv anänder jag mig utav ett rakt bett och ett 2 delat bett, fast enligt mig går hon bäst på rakt.
Just nu använder jag bara rakt bett, men det är för jag tappat bort mitt 2 delade bett... "klantigt"..

Jag har testat
att använda 3 delat bett, bara för testandest skull, men hon funkade inte alls på det.
Jag hade tänkt mig att köpa mig ett äppelbett och ett 2 delat bett med fasta ringar.

Enligt mig är rakt och 2 delade bett ganska snälla bett. Vad tycker ni?

Hästbloggar jag följer

Tänkte tipsa om lite hästbloggar jag följer:

En av mina bästa vänner blogg. Hon bloggar om sin häst Zola och doms vardag. Tycker om att veta vad hon gör med Isolas bästa vän nu när vi inte står i samma stall längre - http://beeatrice.blogg.se/

Förra stallet som jag stod i. Dock tycker jag ni kan kommentera att ALLA ska uppdatera, inte bara Bisse (Ja Bisse bloggar på 2 bloggar) - http://stallmolke.blogg.se/

En tjej som heter Josefine, bloggar om sin ridtravare. Läser dock inte den så ofta, men försöker titta in. Bra blogg och fina bilder. Hon tycker dock inte alltid som jag tycker, men det är det som är grejen, man kan inte tycka likadant alltid ju ;) Läsvärd blogg iaf. - http://minfux.blogg.se/

Alla hästintreserade måste nog veta vilka dressyrmupparna är? I hope so iaf, tycker den är bra, dock kan dom vara lite för ytliga för min smak ibland, men alla är ju olika. - http://www.dressyrmupparna.se/

(Jag är lite lat, så orkade inte göra en länk av länkarna, som jag vet, så vill ni säkert in och kolla på bloggarna, kopiera url ist ;) )En gammal bild på mig och Bisse.

En hiss!

Måste verkligen ge en hiss till dett pullarträns, tränset heter Claridge House och kostar 449 kr.
Tycker det är super snyggt, och funderar starkt på att köpa det.
Sen måste jag verkligen säga att hästen är GRYMT fin, håller ni inte med?

Tränset kommer från hööks.
Claridge House pullarträns.

För att komma till produkten, klick på bilden.

Dagens ridpass

Dagens ridpass: Red ut i skogen och skrittade och travade. Var ute cirka 30 min.

Dagens plus: Hon hade väldigt lugn och fin trav, hon var även väldigt lugn i skritten i början. Sedan så blev hon inte livrädd när hon såg två rådjur springa runt på gärdet.

Dagens minus: Hon var väldigt stressad på vägen hemmot, kan bero på att det blåste ute så vi höll på att blåsa omkull. Men inget hjälpte. Inte ens halvhalter, prat med henne eller något. Så fick bli arg på henne tillsist, men det hjälpte i cirka 10 sec.

Man kan inte alltid ha bra dagar ;)

Jag är med och tävlar

Jag är med och tävlar hos http://www.sorbyryttarna.blogg.se om en rosa träning/tävlings-outfitt, var med du också ! Gå in på deras blogg för mer information om tävligen eller för att anmäla dig.


För att komma till tävlingen, klicka på bilden.

Lite bilder

Medans jag är i stockholm och roar mig, så får ni lite bilder.Det var super svårt att ta bild på Isola igår. Nästan alla bilder på hennes huvud såg ut såhär. Dels blåste det as mycket, sen ville hon inte ha öronen framåt, men det kan bero på att det blåste i hennes öron då ;)

Men iaf, jag ville ha en fin bild på henne med det här tränset, men det sket sig. Dels vare ingen sol, och sen blåste det. Får ta det på ons om det är fint väder!

Just nu springer vi runt i Stockholm och har vår fria tid och shoppar gissar jag på. Eller så kanske vi sitter och äter just nu?
Men det här var det sista inlägget för idag iaf. Vi hörs i morgon.

Gårdagens outfitTömkörningshjord:
Börjes Padd: Hööks, linor: börjes och vojlock: ÖB om jag inte minns fel.Och andra hållet.Träns: Ullared tror jag? Köpte det av Bisse och Madde. Bett: Hööks.
(BTW, ser ni tungan? HAHAH)

Tisdag 22 mars 2011

Hej halloj!

Idag kommer jag inte blogg så bra, ska skriva 2 tidsinställda bara. Ska mämligen till Stockholm idag med hela Estet Musik programet. Vi kommer inte hem förens runt halv 12, så sover kvar i stan sedan.
Idag har Sara Isola, undra vad hon hittar på ;)

Men ni får ha det så bra!

Dagens pass

Dagens pass: Tömkörde henne ute på banan i cirka 35 min. I skritt och trav, arbetade mkt på volter.

Dagens plus:
Hon hade super duper fin trav, var mjuk och kämpade inte i mot. Gick super fint i både skritt och trav med :D

Dagens minus:
Hon hade lite brottom i höger varv i travet, men det var inte så farlig, sen försökte hon ta bettet ibland, det är jobbigt, för hon drar verkligen i bettet då.

TävlingFör att komma till tävlingen klicka på bilden.
Jag hoppas jag vinner dom röda benskydden, skulle passa så snyggt till min sadel!

Måndag 21 mars

Kom hem från skolan för cirka 40 min sen.
Nu ska jag byta om och åka till Isola, får se vad vi hittar på idag! :D
Hörs sen med lite bilder!

Freemax - bomlös

Min sadel kommer från börjes och är en bomlös sadel. Den kostar 4495 kr.
Jag tycker den är super bra, den är inte tung, den är bekväm att rida i , man får bra stöd och allt.
+ att den passar Isola väldigt bra. Jag är väldigt nöjd med den.

Lite info om den som kommer från börjes :

FREE MAX SADLAR ( logo )

är en lätt och flexibel sadel vilket ger hästen större rörelsefrihet. Uppbygg med rejäla knä- och vadstöd  och är väl balanserad. Uppbyggd på en kärna i specialskum. Sätet är helt avtagbart och kan bytas ut. Stiglädersfästena kan flyttas fram och bak beroende på var man vill ha dem placerade. Ett koppjärn framtill justeras sadelns undre del så att den anpassas efter hästen. Koppjärnet kan dessutom placeras på olika platser på sadeln, den kan även tas bort om hästen helt saknar manke. Y system för sadelgjordsstropparna hjälper till att dela trycket på hästens rygg och gör även att sadeln ligger säkrare.

Sadeln passar för långritter, långdistans, dressyr  och all nöjesridning.


Bilder från hagen

Igår tog jag lite bilder i hagen på Isola :D
Fotar fort med min digitalkamera, orkar inte bråka med systemkameran en, måste fixa den, men orkar inte haha.Min digitalkamera är faktiskt helt okej :D
Smidig att ta med sig, tar hyfsat bra bilder, dom här tänkte jag dock inte på hur jag tog.
Jag tycker om lip bilden, jag ville ta en närbild när hon kliade sig, och prec när jag ska gå nära, så tog hon bort huvudet, så jag bara tröck på "ta kort" knappen heheh.

Hoppas ni har det bra btw, själv sitter jag i skolan just nu, det här är ett tidsinställt inlägg nämligen.
Kommer upp ett till om någon timma med. Berättar lite om min sadel nämligen.

Dagens outfitBenskydd:
Från någon hästaffär som lagt ner här i stan. Märket kommer jag inte ihåg, men kan ta reda på det.Sadel: Free max sadel (logo) Köpt från börjes, ridtäcke hööks, shabrack hööks om jag inte minns fel.Träns: Ullared och bett: Hööks.

Kanske inte super kul outfit, men har ungefär den här outfiten på henne oftast.

Dagens ridpass

Dagens ridpass: Red ut i skogen, först åt ena håller och tillbaka och sedan åt ett annat håll oh tillbaka. Var kanske ute i 30 min, 40 kanske.

Dagens plus: Hon lyssnade bra på mina hjälper, gick fint när jag fick som jag ville, hade bra lyft i snön.

Dagens minus: Hon var väldigt stark, pigg och taktig. Ville inte lyssna på mig hela tiden, men det blev bättre efter ett tag.


Isola Grande - söndag

Nu ska jag byta om och ta och åka till min bebis. Tänkte rida ut en sväng, och sen kanske jobba på banan, får se.
Ska iaf ta av henne täcket när jag kommer så hon får lufta pälsen.
Tar med mig min kamera med, så lite bilder kommer sen!
Ha det fint så länge!

Gårdagens outfitTräns: Ullared, rakt bett hööks.Sadel: Free max sadel (logo) Köpt från börjes, ridtäcke hööks, shabrack bröjes. 


Gårdagens ridpass

Eftersom jag inte orkade blogga igår, så tar jag igen allt idag :)

Gårdagens ridpass: Red ut i skogen. Skrittade ut till en skylt, tog cirka 30-40 min. Skrittade endast, men jobbade henne lite låg.

Gårdagens plus: Hon var rätt så arbetsvillig, hon kämpade inte i mot så mycket som hon kan göra. Sen där det var halt fick jag henne att gå kort och försiktigt, brukar inte gå vanlighetsvis.

Gårdagens minus: Hon ville gå i yber fart nästintill hela tiden. Var jätte jobbigt, sen när man försökte krama om henne, och krama i tygen så kände man hur hon bara försökte ta bettet. Men det var inte så jobbigt som det låter, men irreterande iaf.

Känner att hon behöver fler pass i veckan på banan.

Lite nakenbilder från igår

Jag fotade Isola ute i solen i går innan jag skulle rida. Det var så fint ljus och allt. Synd bara att jag inte hade systemkameran med mig.. Fotade med min sony kamera.Min fina bebis!
Jag tycker hon är grymt fin, och nu när hon fäller kommer hennes ljusa , blanka bruna färg fram. :D
Hon är fin när hon är mörk med självklart, men den är så guldbrun om ni fattar.

Drar mot Isola

Nu ska jag byta om och typ springa till bussen! :D
Ska till Isola nämligen!
Vi hörs sen!

Jag är med och tävlarJag hoppas jag vinner :D Det skulle vara kul och vinna ett par snygga ridstövlar!!
(för att komma till tävlingen, klicka på bilden)

SNÖ, NU?!

Efter att sovit i 12 timmar känner jag mig fortfarande inte utvilad, men blir nog piggare snart.
I morse vaknade jag klockan 06,00 och tänkte att jag skulle dricka lite vatten, kollar då ut och ser SNÖ, då kände jag: JAG GÅR BENNEMIG I IDE.
Tur att Isola har det bästa regntäcket på sig iaf.
Iaf tänkte berätta lite snabbt om gårdagen, eftersom jag somnade och bloggade inte..
Jag gick av bussen när jag kom från skolan, hade lite stallkläder där. Så jag mockade och fixade allt och tog sedan in Isola och hennes hagkompos Jaya. Gav henne lite godis och pussa på henne, sedan åkte jag hem.
Sen när jag kom hem åt jag mat och åkte och körde ett dans pass på friskis och svettis. Dock var det inte lika kul som sist.. menmen.

Idag hade jag tänkt att tömköra, men får se hur marken är i paddocken. Smälter det inget under dagen kan jag nog tömköra med lite trav och galopp iaf. :'D

Tänk om mamma och pappa var gjorda av pengar

Vad mycket enklare det skulle vara?
Jag har det ganska bra med Isola, jag betalar i stort sätt ingenting på henne.
Ibland betalar jag spån, och när jag köper godis till henne. Sen vissa grejer betalar jag med, jag brukar försöka dela typ hälften av vad jag köper, att jag betlar hälften, men det går inte alltid.
Just nu ligger det jag behöver på runt 600 kr.

Det jag vill beställa är ;
Fleece kittet från hööks, då får man med grimma, grimskaft, fleectäcke och benlindor, svart schabrak, en äppelsmak slicksten, pälsskrapa, nytt hästgodis.
Det är lite av allt, sen skulle jag behöva nya ridskor och shaps...
LIVET ÄR ÄKCLIGT DYRT!!

Dagens ridpass

Dagens ridpass: Red ut och skrittade ner till en skylt som jag glömt bort vad den heter. Tog cirka 30-40 min. Valde att ta det ganska lugnt, då hon ska stå i morgon.

Dagens plus: Hon var väldigt lugn, när jag jobbade henne med att ställa så arbetade hon inte imot mig, utan med mig.

Dagens minus:
Hon hade lite för bråttom när det blev halt, fick lite halv panik tror jag, men med min röst tog hon det lugnare.

Trött på folk

Något som stör mig väldigt mycket är folk som ska gnälla, klaga och hålla på mot andra människor. Tro att dom är så mycket bättre. Jag är bland såna människor dagligen, men kan hantera sådant.
Men jag stör mig så förbannat på folk som sitter och skriver att "det stämmer inte och bla bla". Låt alla människor få använda det dära bettet, dom dära skydden eller vad det nu kan vara. Man känner ju sin egna häst mer rätt en vad en människa bakom en blogg som aldrig träffat min häst, eller hur?
Funkar ett spec bett bra på min häst, ska jag då inte använda det för att just DU tycker det är dåligt?

Märks att endel människor borde ta reda på mer information innan dom öppnar käften. Tycka får man göra, men jag tycker det är fel att trycka när man kan få andra att må dåligt över det.

Sen tycker jag det är äckligt att klaga på andra hur dom rider sin häst. Jag får rida min häst hur jag vill, jag klagar inte på hur du rider?
Tips älskar jag att få, men jag tycker inte om när folk säger åt mig saker. "DU SKA SKIRTTA I 1093 år", det avgör ändå jag och min tränare. Du behöver inte säga åt mig hur jag ska rida och träna min häst.
Skrattar varje gång folk "lägger sig i på ett dåligt sätt", spec när doms egna häst inte ens har roligt på det dom gör. Men inte fan klagar jag till dom för det!

Mot Isola

Nu hade jag tänkt att ta och åka till Isola. Känns skönt att komma dit lite tidigare en vanligt!
Ska ut och rida sen hade jag tänkt :D I skogen får det bli, jag lever just nu på att rida i skogen, men ska ta och tömköra henne på fredag hade jag tänkt mig.
Hejsvejs

Mitt liv känns bra just nu

Känns som att mitt liv börjar bli riktigt bra just nu. Så pass bra att jag inte har tid att sitta och skriva. Stallet känns bra, vännerna känns toppen och jag är glad.
Idag var jag och mamma bara en snabbis hos min stjärna. Jag fixade maten, tog in Isola och Jaya, tog över mockningen från mamma och hon rykta Isola.
Sen tränade jag dans med Anni. Känns riktigt bra!
I morgon är jag ledig (igenltigen har jag en lektion, men den börjar halv 3 och orkar inte gå på den!!) så ska ta Isola på förmiddagen och så.

Lista

Namn: Isola Grande
Smeknamn: Isola, bebis, hjärtat , min bby och massa mer, kallar henne oftast Isola eller bebis :)
Född: 06 Maj 1997
Ras: Varmblods travare
Kön: Sto
Mankhöjd: ca 156
Ursprung: Stall Dragås HB, Ljung
Färg: Brun
Tecken: vita hår på kotans insida och vita hår på manken
Hopp resultat: inga
Dessyr resultat: inget
Annan tävlingsgren: Tävlad trav (41 917 kr insprugna)
Högst hoppade hinder: 70 med ryttare, 1 meter löshopp
Mål i år: Fortsätta träna ev starta en dressyr tävling
Ägare: Min mamma
Hur länge har du ägt hästen: i 5 år.
Hur är den i dressyren: Hon är rätt så lyhörd, men vi har mkt att jobba på.
Hur är den i hoppning: Tycker det är roligt, hoppar fint enligt mig
Hur är den att rida ut på: Pigg och glad. Kan bli stark i galoppen
Hur är den i stallet: Super snäll
Hur är den på tävling: aldrig tävlat
Vart köpte du hästen: i från örebro, Nora.
Vad kunde hästen då: Hon kunde ridas, men hon kunde inte gå i form, galoppera osv.
Skriv något om din häst: Min häst är BÄST.Måndag den 7 mars

Hej halloj!

Idag tog det mig cirka 2 timmar i stallet, var ute och red i 40 min, skriver mer om det sen.
Nu hade jag tänkt mig att hoppa in i duschen, och sedan sätta mig och kolla igenom lite plugg saker.
Hörs sen :)

Dagens ridpass

Dagens ridpass: Red samma runda som igår. Eftersom hon blev så rädd igår, så tänkte jag att jag rider samma runda idag med. Så hon inte blir rädd för det stället hon blev rädd på. Idag gick det fortare, så tog en liten extra sväng, men var ute i 45 min. Skrittade endast.

Dagens +: Hon var väldigt lugn, lyssnade på alla mina halvhalter och hjälper.

Dagens - : När jag skulle rida "extra rundan" ville hon inte och skulle promt hem, men med lite tjafs om det, så gav hon sig tillsist.


Dålig fotodag

Idag hade jag en riktigt dålig fotodag. Har inte fotat med kameran på ett bra tag. Sist jag fotade, fotade jag i väldigt mörka miljöer. Så jag hade lite problem att få det ljus i bilderna jag vill ha. OKEJ, jag fick inte ljuset jag ville ha alls, bilderna suger, men ni får dom 4 bästa av bilderna iaf.En rätt så fin bild på Jaya, Isolas hagkompis. Denna bild är den bästa, bra ljus och allt.Det är tur att Isola är söt som bara den iaf. :D

Berättar sen hur det gick att rida! :D

Drar till I

Nu ska jag byta om och åka till stallet.
Tänkte fota lite nya bilder till en ny header. Eftersom det är fint väder, nästan lite vårväder vill man ha lite vårbilder :)
Nu vill mamma åka!
Hörs sen.

Söndag den 6 mars

Hej halloj!

Igår hade jag filmkväll med mig själv. Kollade på Dear John och My sisters keeper. Gryyymt fina filmer.
Nu hade jag tänkt mig att ta och gå en promenad med min hund i det fina vädret.
BTW, tänkte jag ta med mig systemkameran till stallet idag, så förvänta er bilder om jag inte glömmer den!
Hörs senare.


Dagens ridpass

Dagens ridpass: Red ut i skogen i cirka 45 min. Red i ganska hög snö och red lite vilse.

Dagens +: Hon var väldigt lugn och fin. Och hon blev skrämd när vi prec skulle gå in i skogen, då det kom en gående med 2 hundar. Men vi tog oss förbi det efter mycket om och men, och det är bra.
Hon jobbade även väldigt bra med rygg musklerna idag.

Dagens -: Här borde jag igentligen skriva att hon blev dum och stegrade och bockade när hon blev rädd, men grejen är att hon blev rädd, så det är inte ett minus.
Idag hade jag igentligen inga spec minus, men måste jag säga det så är det att hon lite för bråttom när hon går i träng.


Lunch-hö

Nu ska jag strax åka upp en snabbis till stallet och luncha några hästar.
Samanlagt så lunchar jag 5 st hästar.
Isola och Jaya får cirka 2 kg var.
Vi hörs sen, när jag kommit hem från att lunchat. Ska nämligen bara dit en snabbis. :)
HÖRS SEN!


Favoritbilder på Isola del 1

Tänkte slänga in några favoritbilder på min prinsessa. Men jag har säkert väldigt många, så gör en del 1 och del 2. ( kan bli en del 3)Här är några av mina favoriter!
Visst gillar jag vissa mer en andra, men det är så svårt att välja, hon blir så fin på alla!
Den sista bilden funderar jag starkt på att rama in!
(pappa fotade den sista bilden, 4 dagar senare insjuknade jag i körtelfeber...)

Nu är jag trött på denna vinter - ge mig vår TACK

Nu tycker jag denna vinter ska ta slut. Vi har haft vinter i för många månader!
Ge mig vår tack!

Man känner hur mycket man saknar våren och sommaren. Visst det har faktiskt varit rätt så bra ridväder nu i vinter, kallt, men marken har ändå varit bra, men nu vill jag ha vår så jag kan komma igång och träna med Isola på riktigt. Vi behöver verkligen komma igång nu. Har ju inte velat rida på banan spec mycket den senaste månaden pga att det varit så sjukt halt, men banan är ganska bra nu iaf. Men jag vill att våren ska komma så man kan komma igång och träna på riktigt och börja hoppa.
Tror hästarna är trötta på vintern med faktiskt...
Är det bara jag som saknar värmen?(Lite senare kommer det ett tidsinställt inlägg om mina favoritbilder på Isola.)

Att veta att du inte är ensam

Är en väldigt skön tanke. Att veta att du alltid har en hund som är super glad när man kommer hem. Att veta att den finaste och bästaste hästen alltid står och väntar på en i stallet. Att veta att man har en riktigt fin katt som bara vill gosa hela tiden runt sig.
ALLT det kallar jag lycka. Jag är glad att jag har min bebisar omkring mig helta tiden, dom är mina hjärtan. ♥

"you are my heaven"


Tips från tips mig

Rubriken säger allt, jag tänkte tipsa! Alltså, ge er ett tips....
Nu från 224 kr.
Sköna, snygga och enkla
Billiga , billiga och billiga
Köp köp köpLite fakta:
Vävd ridbyxa med sadelskärning.
- Sadelskuren
- Knäförstärkt med dubbelt tyg
- Beninnerlängd ca. 68 cm i stl. 38
- 95% bomull, 5% elastan
- Tvätt 40º

Kommer från hööks. Kostade 499 kr, och nu är det superbilligt.
Köpte dom för ett par veckor sedan, och jag älskar dom.
Finns i grå och brun, jag har brun, funderar starkt på att köpa ett par gråa med bara för att.

Klicka på bilden, så kommer du till prudukten.

Dagens ridpass

Tänkte börja skriva dagens + och dagens - med ridpasset.
Så man alltid kan se det som är bra och det som är dålgit.
Först beskriver jag ridpasset:

Dagens ridpass: Red ut i skogen på en runda på cirka 40 min. Travade lite grann och blev några galopp språng.

Dagens +: Hon hade väldigt lugn skritt i börjar. Verkade pigg och glad, men ändå lugn.

Dagens -: När vi skulle trava ville hon inte trava först och började bocka och slänga sig in i galopp, vilket gjorde så att jag fick säga till henne. Sedan efter det var hon väldigt stressad. Men efter lite snack och många halvhalter lugnade hon tillsist ner sig.


Torsdag - snart helg

Hej halloooj där i stugan!

Jag har inte så mkt att skriva om just nu, eller igenltigen har jag det, men grejen är att jag aldrig kommer på något faktiskt. Känns som jag bara skriver "idag red jag och det var kul  typ". Skrev roligare inlägg förut!
Men ska bannemig försöka, det var ju kul att blogga förut!!
Skriver snart vad jag gjorde med Isola, får se om ni gillar det sättet!

RSS 2.0