Som hittat

I morgon sticker jag ju till Grekland som sagt, och vad passar inte bättre en att nätshoppa något till sin prinsessa?Kommer från hööks, kostade endast 249 kr på rean.
Jag gillade det röda igenltigen mer och det var inte nedsatt i priset, så fick bli detta. Men det duger!

Gärdet

Igår red jag på gärden med en vän i cirka 30 min, 32 fkt om man ska vara exakt ;) Vi skrittade och travade, och Isola var väldigt pigg igår, men lugnade sig när jag bad om det.

Nu tänkte jag äta lite, sen sticka iväg till henne och rida en sväng.
HÖRS SEN!

Jag har inte dött

Hej halloj!

Jag är inte död
, bara lite frånvarande. I tis vilade Isola för att det regnade + åskade, igår vilade hon för att jag hade annat för mig. Idag har Sara henne, får se vad hon hittar på.

Vad har jag haft för mig då? Jag har varit med min bästa Jossan, och vi har såhär spontant bokat en resa.
Så fre den 19 sticker vi i väg 1 vecka till Kos i Grekland. Härligt? SVAR JA!!!
Just nu håller jag på att dona med hästvakt...Fy fan vad kul jag ska ha!

Mitt paket har hittat hem

Skrev ett inlägg om mitt paket som varit på rymmen. Nu har det äntlien hittat hem till mig.
Efter att väntat över 1 månad på ett jäkla paket, stod det på min facebook ett medelande frå nen som jobbar där jag skulle hämtat paketet.

Hon frågade om jag väntar på ett paket, för det hade tydligen kommit omärkt till dom, och då hade dom öppnat och hon känt igen mitt namn. Så nu ÄNTLIGEN har jag fått mina saker.

Hämtade det igår. Kommer skriva vad jag tycker om flugsprayet när jag använt det.

Skritt tur

Igår blev det en skön skritt tur. Valde att rida med rätt så långa tyglar hela passet. Sen fick hon skritta på i friskt tämpo. Var ute i cirka 30 min. Var hur mysigt som helst.

Tycker det är skönt att endast skritta ut ibland. På fria tyglar och i fritt tempo. Isola verkar uppskatta det iaf.


Dagen fråga

När ni tar in hästarna från hagen, tar ni dom i rangordning?

Jag brukar göra det, och det är för att hästarn står oftast i rangordning, men som idag stod inte Isola som är "ledare" i hagen först, utan Peggy, då tog jag henne ist. Men oftast blir det att jag tar Isola, Peggy och sist Solan. Eller den hästen som står vid grinden.

Hur brukar ni göra?

5 saker ni inte visste om mig och Isola

1. Isola och jag har typ bott väldigt nära varandra innan jag ägde henne, visste att hon ens fanns. Min gamla musiklärare ägde faktiskt henne hahah.

2. Jag har ramlat av Isola 1 gång från det att jag köpte henne. Jag red barbacka, satt i min egna tankar Isola skuttar åt sidan för något som var läskigt, jag glider långsamt av. HAHAH. Isola är inte hästen som gör så man ramlar av. (min första häst var nämlingen en som kunde kasta av en)

3. Under första året jag hade Isola, trodde jag att hon var världens lydigaste häst. Hon stannade alltid när jag stannade och allt. Så jag trodde att man kunde gå med henne lös i skogen, men det sluta med en rymmning....

4. Isola är en väldigt lekfull häst. Hon kan få för sig när man hämtar henne, att vi ska leka. Dvs att hon springer retfullt bort från mig. Leken kan hålla på flera timmar, och slutar inte förens hon vill. ;)

5. Varje gång jag ska träna måste Isola blåsa lite i mitt ansikte, och att jag blåser tillbaka i henne näsa. Det är en mysig grej vi har tsm.


Acceptera

Något jag som hästägare måste acceptera är att jag har en svårfödd häst. Eller hon äter ju all mat hon får, men tar inte upp det i rundhet på magen, kallar man det då svårfödd då hon äter all mat hon får?

Som min hovslagare sa när han var ute här i början av veckan "Nu har hon fått en liten kula på magen, men större tror jag inte hon kommer bli". Även fast jag önskat att hon skulle bli tjockare, måste jag som sagt acceptera att hon är en tunn häst helt enkelt. Acceptera att min häst inte blir smällfet.

Det spelar faktiskt inte någon roll vad hon går på för bete, hon går inte upp ändå. Varje gång hon kommer in om dagarna får hon 3 kg hö, och 7 dl kraft reahb och 7 dl korn kross + morötter. Det är bara under sommaren nu ändå.

Men JAG accepterar att hon är "svårfödd". Eftersom jag haft henne i 5,5 år, och hon blir bara finare och finare i hullet efter varje år, så känns det som att jag gör rätt iaf. Rätt mat.

När jag hämtade hem henne, var hon nämligen skrämmande smal.... hon åt inte heller, hon stod i samma plätt i hagen, det gjorde ont i mig varje gång jag hämtade henne. Fanns ingen liv i min bebis. Hon brydde inte sig om sällskapet i hagen, hon stod på samma plätt hela dagarna, med bakbenet vilande. Maten jag gav blev inte uppäten eller något. Det fanns ingen aptit.

Ringde veterinären, han kom och kolla på henne, gav henne en b-vitamin spruta. Och då började hon äntligen äta. Sen har det bara gått framåt med matätandet för bebis.

Men det jag vill komma fram till med denna jättetext, man måste acceptera att man gör allt för sin bebis, för att dom ska bli rundare om magen, man måste helt enkelt acceptera att man har en svårfödd häst.
Rubrik

Idag hade Sara Isola. Hon hade longerat stumpan. Det hade gått bra, dock tänker hon innot så mkt i höger galopp, men det hade gått bra.

I morgon och på lördag kommer Isola få stå förmodigen. Det är för det är "kajrocken" i stan, och jag har massa band jag ska kolla på. ;) Så kanske inte skriver något här.min tjej.

gårdagens outfitKanske inte dom bästa bilderna på mig och Isola med tanke på att jag ser muppig ut och Isola tjurig ut. Men det är bilder iaf.

Träns: Hööks
Sadel: Morris & Nollan, dressyr.
Schabrak: Handsbo
Benskydd: catagos
Ridbyxor: MH
Tröja: Pappas
Ridskor:Pfiff
Shaps: Jacsson.
Hjälm: Jacsson.

Gårdagens ridpass

Igår gav jag mig ut på gärdet igen. Red ett dressyrpass på 35 min.

Jobbade väldigt mycket med traven, och byta varv och ställa om. Hon kändes jätte fin och lyssnade på hjälperna och stressa inte iväg alls. Hon jobbade väldigt bra med. När jag kände mig nöjd, vilket gick rätt så fort, så tog jag en kort galopp. Tänkte inte på formen eller något, utan lät hennes sträcka ut sig, sen skrittade jag av.

Med Isola kör jag alltid den att när jag blir nöjd med ett moment, så byter jag varv, eller gör något annat, sen går tillbaka till det. För jag tycker inte man tjänar något till att hålla på med en och samma sak i 1 timma, om man får det man vill ha. Om vi säger att jag kör på en volt, fort och inställning, får jag mina steg kan jag lika bra byta varv, och sen gå tillbaka till det senare. Håller man på 1 timma med samma sak, tröttnar hon bara.

Så är nöjd med passet. Hur vi såg ut kommer det bilder på.

Gårdagens ridpass

Igår gav jag mig ut på gärdet igen. Idag var hon fortfarande lite spänd, men det släppte. Jobbade lite på volter i skritten.

Traven var hon kanonfin i. Lugnt och fint. Hon jobbade på bra i den. Galoppen var kanon med. Så är nöjd.
Hon var dock lite dum i galoppen och blev lite arg på mig, men med Isola tjänar man inte ett skit på att bli arg tillbaka, utan man får helt enkelt ta det lugnt och börja om. Så efter ett tag gav hon sig, och jag fick lugn fin galopp. Höll på i cirka 40 min, då med fram och av skrittning.

Idag skulle jag egentligen ridit lektion, men tråkigt nog är min tränare bortrest, så ska rida dressyr på gärdet idag med. (blir mycket gärdet, pga att vi endast har typ 2 veckor på oss att rida där, eftersom han plöjer snart. Något jag saknar från mitt förra stall, då man fick rida året runt...)

Ska försöka få någon att fota idag, men det återstår att se om jag får med mig någon..

Ridskor

För med att gissa rätt om vad det var, var Matilda!

Det
är som sagt ett par nya ridskor, eller ett par jodphur, men jag kallar det ridskor ändå.
Dom är av märket PFIFF och kostade endast 299 kr.

Tycker dom är grymt bekväma redan, och sulan är att dö för.Antar att "böjen där vid foten" försvinner när jag gått in dom mera.

Gissa sak

Gör nu ett helt inlägg om det. Medans jag är i stallet och rider.

NI ska gissa på vad det sista i paketet jag hämtade ut igår är för något.
Den som först gissar rätt får en länkning.

Ledtråd:

"Det är något till ryttaren, bra att ha på sig"


Preimiär tur

Igår var som sagt hovis ute, det gick kanon, nu har hon fin fina fötter igen.

Sen på kvällen så red jag på gärdet som man fått böra rida på ÄNTLIGEN. Fast endast i 2 veckor, då han plöjer det snart :/ Men red där iaf.

Red i cirk 40 min. Hon kändes kanonspänd, och inte alls som vanligt. Sen skrämde massa saker henne hela tiden. Men jag fick iaf fin galopp och så. Höll även på att åka av när hon blev rädd för en fyrhjulig!

Idag har egentligen Sara henne, men sms och kollade om vi kunde byta dag, för kände att jag  vill ut på gärdet idag igen, så det går bra. Och för Sara gick det bra, så hon har henne på tors ist.

Och kom igen, vad tror ni mer fanns i paketet? Något till ryttaren, som är bra att ha på sig, och som man alltid har på sig.
, den som gissar rätt får en länkning!

PAKET

Hämtade ut ett paket idag, i det låg bla det här:Marinblå ridbyxor från Mountain Horse. Kostade endast 149 kr! Tycker det som är broderat är snyggt. Är så å endast ena sidan. Satt kanon btw!Ett dressyr schabrak från hansbo. Kostade 229 kr.

Beställde även en till sak. Den som gissar rätt får en länkning.
Det är något till ryttaren som är bra att ha ;)

Tips

Den här sidan säljer just nu ut massa hästsaker.
Har beställt därifrån en gång, och tycker det är konon.

http://www.smeagarden.se
http://www.smeagarden.se
http://www.smeagarden.se
http://www.smeagarden.se

Hovslagaren

USSSCCH, är uppe med tuppen. Har sovet skit dåligt, så känner inte alls för att vara vaken. Men det måste jag, hovslagaren kommer klockan 10.00, så det är bara att pallra sig upp.

Det är verkligen dax för hovis att komma ut. Isolas hovar har nog aldrig sett så vanvårdade ut under tiden jag haft henne.

Ska bli skönt att hon får fresha hovar!

RSS 2.0