Nytt

Klicka just hem en ny sort flugspray, ska testa och se hur den funkar.
CLAC , någon som har/haft den?
Är den bra?Önskelista

Jag fyller ju år snart, och det här schabraket står VÄLDIGT högt upp på min önskelista.
Från Glen Gordons sommar 2011.Alltså, jag dör vad det är snyggt.

Vilo dag 2

Idag fick Isola vila igen. Det är inte ofta hon får stå 2 dagar i rad, men när det är sommar gör det ju inget. Ställde som sagt in träningen, och nästa vecka är det ingen. Men jag vet vad jag ska träna på.

Annars då? Isola mådde prima ballerima. Hon var pigg och glad efter att stått inne och vilat. Hon var dock lite otålig, hon vill att saker ska hända hela tiden, och stå i gången när jag mockar blir ju tråkigt efter några minuter. Min söta tjej.

I morgon får jag se om hon får stå, annars ska jag skritta en sväng i skogen.

Hagbilder

Slänger in 2 hagbilder. Isola och Solan.  Isola är till vänster.


Svar på tal

Anonym om Stödfodring på sommaren?:
Ger aldrig Penny hö/kraftfoder på sommaren. Har turen att ha riktigt bra beten hemma och många hagar att flytta mellan så hon behöver aldrig något extra. Bra gräs bidrar ju till att dom inte behöver något kraftfoder heller :) Haft bra hö det senaste på vintrarna oxå så inget kraftfoder behövs då heller!


sv: Igentligen spelar inte betet någon roll, utan det är hästen. Isola har alltid varit på bra bete, men eftersom hon är en sån pass tunn häst i helhet, måste hon ha stödfodrningen samtidigt som hon går på bete, för att kunna bli lite tjockare. Vi har även haft bra hö, men det är som med människor, endel kan äta hur mycket onyttigt som helst och inte gå upp ett hekto, medans andra går upp direkt. Så är det ju med hästar med, Isola behöver väldigt mycket, medans tex ett annat varmblod i stallet blir tjock över en natt. Så jag tycker det är fel att säga att bra "gräs" bidrar till att dom inte behöver kraftfoder, för det stämmer inte.

Vilo dag

Idag fick bebis vila. Tyckte det var snäppet för varmt, sen kände jag inte riktigt ridlust. Har även avbokat min ridlektion som jag ska rida i morgon, för jag känner inte att jag har lust att rida, eftersom det ska bli varmare i morgon, och våran bana ligger hela tiden i solen, så vill jag inte.

Har inte bestämt om Isola får vila i morgon med, men det återstår att se.

Beställde även hö förut, det kommer på lördag klockan 10. Känns skönt att få hem, då vet man att man har.

Stödfodring på sommaren?

Jag stödfodrar Isola på sommren. Det är för att hon har problem med hullet. Fast det blir ju bättre och bättre efter varje år. Men känner att hon behöver det.
Hon får 6 dl kraft rehab och 6 dl korn kross om dagen, + 3 kg hö. Så det är ju inte jätte stora mängder. Dock funderar jag på att höja kraften och kornkrossen med 1,2 dl.

Hon har verkligen blivit fin i hullet. Hon är ju en rätt så smäcker häst, och skulle aldrig kunna vara fet. Hon är ju liten lite överallt. Tänk en ballong mage på min häst, det skulle inte vara fint.
Fast det skulle ju inte skada om hon blev lite rundare, men inte för tjock. ;)

Stödfodrar du din häst om du gar någon?Bild tagen för några veckor sedan.

Mysig uteritt 27 juni

Igår red jag ut på en mysig uteritt med min stallvän Jenny. Det var hur mysigt som helst. Vi red i alla gångarter och Isola var hur fin som helst.
Jag varierade sittben och idag funkade hon hur bra som helst. Känns skönt. Galoppen var hur fin som helst med. Min fina häst.

Vi var ute i cirka 1 timma och 15-20 min. Jenny visade mig en ny runda, som jag kommer rida flitigt. Kanonbra mark för att trava.

Min häst är bannemig bäst. På fredag visar jag en grej som jag köpt till mig själv. Det är en studentpresent till mig själv från min faster. Jag fick välja själv vad jag ville ha. Mer säger jag inte. Det kommer bli super finfint!

Gårdagens outfitShabrack: Haglunds
Ullmojs: Hööks. (kommer inte på vad det heter, så kaller det ullmojs)
Tömkörningshjord + tömmar: Börjes
Träns: Hööks
Benlindor: Protector.

Gårdagens pass

Igår tömkörde jag i 40 min. Det var så länge sedan jag gjorde det, så tyckte att det var dax.

Jag la upp 6 st travbommar, och jobbade över dom. Det är så jäkla bra för ryggen på henne. Arbetade på volterna, mest i trav.
I skritten och traven var hon kanonfin. Tog endast 1 varv i båda varven i galoppen. Tyckte det räckte. Hon var verkligen super fin igår. Hon var kanonlugn, lyfte upp sig bra.
I traven gick hon kanske inte i formen kanonfint, men tackten var kanonfin, och det räcker tycker jag.

Isola tycker det är så himla roligt att bli tömkörd, det syns. Det är synd att jag inte tycker det är så himla roligt, men ska försöka komma på roliga övningar som vi kan göra. Så det blir roligt.

Slänger strax in lite bilder på min blåa dam.

Lördagens ridpass

Har inte skrivit om lördagen, så tänkte göra det.

Idag red jag i skogen i cirka 40-50 min. Tränade mycket på traven. Red på 2 delat bett, och så bra och lyhört som hon gick i lördags, brukar hon inte göra på 2 delat bett. Så det var kul!
Galoppen var lite hipsig dock, men den dög.

Jag upptäckte dock ett ganska stort problem!!! När jag rider i skogen brukar jag inte bry mig om sittben, galopp osv. Fast idag tänkte jag på det, och isola gör så jag automatiskt rider i vänster sittben hela tiden. Så jag skulle byta. Men det gick inte... Hittade ingen tackt alls, inte ett skit. På banan hittar jag den alltid, men nu gick det bara inte. Insåg att det är Isola det är fel på... eftersom hon har det jobbigaste i höger varv, försöker hon få mig ur balans, så jag ska byta sittben. Efter att jag sagt till henne, funkade det några steg. Då bröt jag av, skritta lite, satte igång i trav, fick säga till henne på skarpen, sen gick det.
Så från och med nu, ska jag rida i båda "varven" när jag är ute i skogen.

Annars var hon rätt så lugn och fin. Hon stressade inte upp sig i onödan, som hon brukar!

RÖSTA

Tycker ni ska rösta på min klänning :)

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Dagens fråga

Jag ska strax åka till Isola och ta in henne. Så hon får stå och vila lite innan jag gör något med henne.
Då har jag en fråga:

Brukar ni ta in era hästar när ni har dom på sommarbete?
Alltså när dom går ute hela tiden.

Jag tar alltid in Isola ett par timmar om dagen. Det är för att vi inte har något vindskydd i hagen, och man kan åka dit rätt så odentligt på att ha ute hästen 24/7. Tror man minst måste ha inne hästen 4 eller 6 timmar. Är inte hundra.
Men det är så reglerna är, och jag vill inte att någon tar ifrån mig Isola för att jag inte tar in henne.
Sen ser det så härligt ut när hon kommer in och lägger sig och sover.

Midsommar

Idag är det midsommar.
Jag ska nu börja göra mig i ordning, sedan ska jag till Isola en snabbis och ta in henne så hon får stå inne och vila. Sen ska jag ut till våran sommarstuga. Äta mat och så. Efter det ska jag till Isola ta ut henne och sen hem och fixa mig lite och sedan till stan och grilla med mina vänner.

Det lät som att jag ska göra super mycket idag, men så är inte fallet. ;)

Ha en trevlig midsommar nu alla!Skogsrunda

Idag red jag ut i skogen. Blev att känna igenom henne i alla gångarter. Skritten, traven och galoppen var kanon. Dock efter galoppen fick hon sådär fel i hjärnan och bara skulle hem. Men efter att vi löst det, så gick det bra.

Var ute i cirka 30 min. Det var rikgit mycket mygg ute idag.

Ridövning från igår

Tänkte visa hur jag menade med skänkelvikningarn i hörnen. Hoppas ni fattar!

Dom svarta punkterna är där medellinjen går.

Gårdagens outfit

Det blev ingen svart outfit, utan det blev en blå istället.Sadel: Morris & nollan, dressyr.
Shabrack: Hööks elr börjes
Benskydd: Ca sport något ;)

Gjorde även rent benskydden,
eftersom dom var skapligt smutsiga. Dock var det bara att göra rent dom direkt efter ridpasset med, eftersom det kom en jäkla skur prec när jag började rida...

Dagens ridlektion

Idag kändes vi lite ringrostiga, men gud vad fin hon var iaf. Men hon verkligen KÄMPAR med att trava omkull mig, så jag hamnar i otackt. Men det går bättre och bättre.

Vi började med att trava och vända snett igenom, lägga en volt på mitt volten, vänta snett igenom och volt på mittvolten, och göra det ett par gånger. Planera vägen. Tjejen min var super duktig, det är jag som hamnar ur balans ibland, men så kan det vara.
Sen efter att hon varit super fin, tränade vi på att göra skänkelvikning vid hörnen. Svårt att förklara, men när du kommer innan hörnet tex i höger varv vänder man upp och flyttar. Kan visa någon gång hur jag menar.
Även där var hon super fin.

Sen gick vi över på galoppen. Tjejen min var super duktig, men hon sprang i väg lite när jag hamnar helt konstigt. Vi lyckades iaf med 2 galopp ombyten, och rätt galopp båda gångerna. Så blev nöjd.
Sen vänster galoppen var hon super fin i.

Är super nöjd över min älskade, hon gör framsteg hela tiden.

Ridlektion för Stina idag

Idag ska jag har en ridlektion igen. Var ett par veckor sedan, tog en paus i lektionerna pga studenten och så. Men idag är vi påt igen.
Hoppas det går bra! Ska nog ha en svart outfit på henne. Måste ju testa mina nya svarta benlindor. Fick dock inte shabracket, för det var tydligen slut! Men har ett annat som är svart med röda kanter som jag tänkte ha.

Igår red Sara i 45 min på banan. Hon red över bommar och sa att det hade gått bra.

Men skriver mer ikv hur det gick och så, ska även smörja efter ridlektionen. Lädertvål + läderbalsam.


BR benskydd

Ibland fyndar jag som bara den.
Ett par BR skydd från tradera. Bak och fram skydd. 107 kr, orginal pris 499 kr.

Dom är oanvända, köper det från Österbro hästgård, en sida som säljer ut saker på tradera.Helst velat haft ett par med rosa, men dom här duger. ;)
Behöver ett par nya så.

Regnar bort

Vilket väder det är. Ena stunden regnar det, andra stunden skiner solen, sen vräker det ner med regn igen.
Sitter just nu och väntar på att regnet ska dra förbi, så jag kan åka till Isola. Kommer nog sluta med att jag åker i regnet iaf.

Vad har jag gjort dom senaste dagarna?

Ridit, och haft mig.

Idag ska jag tömköra hade jag tänkt.

Ny grimma

I Ons köpte jag en ny grimma till min fina. Den kostade endast 75 kr, tycker det var rätt billigt. ;)Fotograf: Rickard F
Hästar: Isola och Puzzle.


Jag gillar Isolas grimma. Älskar hallon färgen.

Senaste dagarna

Söndag: Vilade hon, fick en odentlig ryktning.
Måndag: Skrittade ut på henne.
Tisdag: Sara skritta ut på henne.

Eftersom hon gått lite halvtaskigt förra veckan, har hon fått skritta nu i 2 dagar. Funderar på vad jag ska göra med henne idag. Det återstår att se.

Just nu spelar jag sims, och ska snart gå ut med Hedda.

Hörs senare!

Shopping

Klickade prec hem lite nödvändigt till Isola. Ett shabrack + benlindor, flugspray, lädertvål + svamp. Sånt som alltid går åt dvs.
Shabracke och lindorna är i färgen svart. Kommer bli sjukt snyggt, flugspray bestälde jag den gamla vanliga, den var billig idag, 199 kr endast. Tycker jag är bra!


Saras dag

Igår: Skulle jag skritta ut barbacka i skogen, men det åskade. Jag vägrar rida när det åskar, pga att man vet aldrig.

Idag har Sara min bebis. Medans dom flesta studenterna är ute och super skallen av sig, sitter jag hemma med hunden och inväntar min bästis. Vi ska ha myskväll.
Jag ska bjuda på mat med. :) (jag som lagar så bra mat "host".)

I morgon hade jag tänkt försöka hinna skritta ut en snabbis, men vi har lärarmiddag, så får se.Tycker denna bild är lite härlig. Motljus och allt, men jag gillar den.

Dagens ridpass

Dagens ridpass: Idag red jag dressyr på banan. Kände att hon behövde det efter att gått i skogen rätt så mycket senaste tiden.
Jag började med att göra henne mjuk med flyttningar och serpentiner, hon jobbade på riktigt bra. Sen travade jag på volten, och hon gick riktigt fint.
Sen gick jag över på galoppen, och hon jobbade skit bra i väns galopp som hon har lätt i, och när jag skulle försöka få höger blev hon super uppstressad, så då skrittade jag henne lugn, travade, och sen la en stallkompis ut en bom åt mig, och då fick jag den och var nöjd.

Hon blev
väldigt svettig, men sånt får man ta när det är så pass varmt på kvällen.

Isola GrandeIsola Grande, min fina!

Bloggpaus

Hejsan!

Jag har verkligen bloggat dåligt den sista tiden, det är för jag verkligen inte hinner med. Så jag tänkte att jag tar en bloggpaus fram tills efter studenten.
Kommer säker blogga lite grann, men förvänta er inget :)

Så vi hörs efter studenten ;)

RSS 2.0