Dagens fråga

Rider ni, eller låter ni era hästar stå nu på valborg?

Isola vilar idag, i morgon är det påt igen och även söndag. Vill hålla igång henne som bara den nu. Känns så himla skönt att hon bara vilar 1 gång i veckan. Därför hatar jag fredagar, för då får jag inte rida HAHA ;)

Så hur kommer ni göra?

BTW, 1 vecka kvar till Isola blir 14 barre!

Min hopphäst

Igår tog jag ju som sagt ett par skutt, och gisses så min häst kan hoppa ibland. Hon fög över hindrerna med väldigt god marginal. Det bästa är att hon inte hoppar på fart längre heller.



Hon brukar inte hoppa såhär stort i vanliga fall, men igår då jävlar tänkte hon ta i ;)

Dagens ridpass

Dagens ridpass: Red ut i skogen på en runda på cirka 40 min. Alla gångarter.

Idag red jag ut på en runda som jag inte ridit sen vintras. 2 gången jag red där. Hon var rätt så tittig, och aldrig har hon blivit så rädd för en sten förut.. Men hon var ändå rätt så fin. Krävde inte så spec mycket. Traven var rätt så lugn och fin idag, och tog en fin galopp med.
När jag kom hem igen, så fotade Jenny mig, och så tog jag ett skutt över hindret. Och jag körde i vänster varv, och gud så hon hoppar! HAAH. Hon hoppar verkligen över hindret, visar sen. Hon bytte tillochmed galopp, det har hon aldrig gjort. Alltså efter hindret.

Men är nöjd med henne idag iaf.

Dagens fråga?

Vad är eran utrustning när ni rider?

Min är;
Hjälm självklart!!
Ridskor, chaps ibland, väldigt sällan.
Ja typ det.

Vad ar ni på er?

Dagens lektion

Red som sagt lektion på Isola bebis idag. Det gick inte alls så bra som jag ville, men är helt nöjd ändå. Vi har ju hållt oss med att jobba i skritten och traven, och inte lagt någon krut i galoppen innan.

Men idag skulle vi galoppa, och Isola blir ju så jäkla arg när man ska fatta höger galopp, eftersom den inte sitter och jag inte kan fatta den riktigt. Så hon blev ganska arg på mig, men sen tog vi en super snygg vänster galopp. Stina sa att vi inte skulle tragla det, utan hon ville bara se hur hennes galopp var.
Nästa gång ska vi iaf ta ett hinder som hjälp, för då landar hon alltid rätt.
Känns som att hennes utveckling går i rasande fart, nu ska vi redan börja med galoppen lix...

Men är nöjd iaf med henne, fick henne hyfsat lugn.
Som man brukar säga: det kan aldrig gå skit bra "för att komma någon vart behöver man motgångar".

Dagens fråga?

Hur ofta raspar ni tänderna på era hästar?

Under tiden
jag ägt Isola har vi gjort det 1 gång. Har självklart kollat till hennes tänder då och då, men vet sa att hon har så fina tänder att det inte är säkert att det någonsin kommer att behövas. Sist så tog han verkligen pyttepytte lite, men skönt att bli av med det ändå.

Så hur ofta gör ni det?

Hejsan hoppsan

Idag besökte jag som sagt ridskolan i vingåker. Kändes så annorlunda mot katrineholms, men tycker det är mysigt. Hade dock inte super roligt, då dom jag skulle titta på red ut... Men ska följa med när dom har hoppning nästa gång iaf.

Idag hade Sara Isola. Jag var där och fixade allt för att jag var uttråkad förut. Dom hade ridit på banan, och det hade gått bra.
I morgon rider jag iaf lektion, men först ska jag tagga skola. Vi får dock besök av en kändis. Eller ja, en som är kändare en mig iaf. HAHA. Magnus Bäcklund kommer nämligen på besök, så blir lite annorlunda skoldag i morgon iaf ;)
Hörs i morgon!



En bild från första gången jag löshoppa min fina. Tror det är 07/08 kanske?

Mot ridskolan

Nu ska jag för första gången på väldigt länge besöka en ridskola. Ska nämligen följa med min kompis när hon är och rider. :) Ska cykla över till henne nu strax.
Ska bli super roligt att få komma till en ridskola igen! Dock inte den jag ridit på, men iaf. :)
Hörs sen!

Dagens fråga?

Hur många vilodagar i veckan har era hästar?

Isola
vilar varje fredag. Har hållit det riktigt bra nu dom senaste veckorna, så hon är verkligen igång nu. Visst händer det att hon står någon mer dag, men det händer verkligen inte ofta.

Hur ofta vilar era hästar i veckorna?

Affärskvinna

WOHOHOH, budade nyss hem ett träns från tradera! Det är ett ställe som heter Österbo hästgård som säljer ut oanvända saker. Tror det är typ ett företag?
Men iaf budade hem en hjälm häromdagen, visar bild när den kommer, och nu ett Jacson bohem träns.
Vad tycker ni om det? Jag tycker det är snyggt.


Dagens ridpass

Dagens ridpass: Red ut i skogen i cirka 40 min kanske. Red i skritt och trav.

Hon var väldigt
lugn och fin. Traven var jätte fin i takten och hon stressa ej upp sig. Måste helt enkelt säga att det går framot med traven när jag rider ut.
Hon var dock rätt så slö i början på turen, och försökte vända hemmot, men tillsist kom hon igång lite.
När jag skrittade av tränade jag även på lite halter och så. Till sist behövde jag bara proa och säga halt så stannade hon.
Min fina häst.

Dagens ridpass

Dagens ridpass: Red ut i skogen med Jennie. Var ute cirka 1 timma, kanske mer. Gick rätt så bra, hon var lugn tills vi skulle galoppera. Skritt, trav och galopp. Tränade inte på något spec.

Hon var super lugn när vi började trava, det brukar hon ej vara. Sen när vi skulle galoppera, ville hon bara springa, hon började bocka lite smått och hade sig. Men till sist bröt jag av, för hon hade så mycket energi, så det kändes som att jag bara skulle få slita henne i munnen för att få stopp på henne. Hon vill verkligen springa känner man.
Min energi bomb till häst.


Dagens fråga?

Hur många timmar spenderar ni i stallet varje dag?

För mig är det verkligen olika. Men oftast runt 2-3 timmar när jag rider. Men ibland kan det gå fortare och ibland långsammare. Jag gillar att prata när jag är i stallet, och pratar nog bort mycket tid med.

Hur många timmar spenderar ni?

Gårdagens ridpass

Gårdagens ridpass: Igår hoppade jag. La ut först ut 5 bommar som jag skritta och trava över, sen hade jag ett kryss. Hoppade bara kryss och det blev kanske 80 cm kryss. Ganska lagom.
Är så härligt att man kan hoppa nu äntligen :D Jag längtar tills hopplektionerna drar igång i stallet!

Hon var verkligen super lugn och fin. Jag började med att göra henne mjuk och lugn i skritten med serpentiner och sen att hon gick över bommarna, sedan travade jag lite, och hon blev lite krånlig i höger varv som jag spec har det jobbigare i och Isola är lite svårare i det varvet, så gick in på en volt och ställde henne i traven. Gick super bra.
Sen skutta vi över och hade oss. Hon blev inte ens stressad när vi hoppade i galopp ens. Hon gick tillbaka till lugn och fin trav.

ÄR SUPER NÖJD. Min tjej är bäst!

Såhär såg hon ut igår:



Hon är det finaste jag vet.

Tränset: Hööks
Shabrack: Horze tror jag?
Sadel: Freemax
Benskydd: Kommer jag fatksitk inte på just nu xD

Badhunden

Har varit ute med hedda på en långpromenad på cirka 1 timma. Vi gick ner till sjön och Hedda tog sig några dopp Hon verkade tyckta det var riktigt skönt.



Man blir ju lite sugen på att hoppa i själv!

Dagens fråga?

Hur länge är era hästar ute på dagarna?

Isola är det rätt så olika, men dom i stallet tycker om att ta in hästarna väldigt tidigt. Men hade jag fått välja hade hon varit ute till 7-8 varje dag. Men nu tas hon in runt 5. Fast jag ska ändra på det, så Isola får gå ute längre iaf. Alla tar inte in sina hästar jätte tidigt, men i min hage vill dom ha in hästarna tidigt, tråkigt nog..

Hur är det hos er?

Promenad

Har prec kommit in efter att gått en promenad med min söta hund! Kan dock inte avgöra vem av oss som blev mest svettig och andfådd av oss HAHA. Jag hade kanske lite för mycket kläder på mig tror jag och Heddie hade för mycket päls HAHA.

Idag är det Isolas vilo dag, så hon vilar idag. Ska kanske ut sen och kolla till henne. Hade ju jouren i morse, så fixade allt då.



Min söta hund. :D

Min fina



Lite bilder jag tog på min tjej igår. Hon är verkligen underbart fin tycker jag.

Stall jour

Godmorgon!

Idag är det min tur att släppa ut hästarna. Kommer gå ganska fort tror jag iaf. Nu på morgonen står det att det ska regna, men det ska bli finare framot dagen. Får se om det blir det!
Men nu måste jag gå ut med min hund!

Hur ofta har ni stall jour?

Jag har det var 10 gång typ. Alltså oftast var 10 onde helg, men när det är röda dagar delar man på dom med.

Smygtitt

Här får ni en bild, kommer fler sen eller i morgon.
Nu ska jag över till en vän.



Hon är den finaste som finns :D hihi.

Drar och rider

Nu har jag varit hemma ett tag från stallet och ska nu tillbaka och rida.
Tar med mig kameran!
Hejsvejs!

Uppe med tuppen

Godmorgon!

Idag vaknade jag tidigt, har ingen aning om varför? Skönt att kanske inte sova bort dagen, eller?
Vad händer idag då?
Mina planer är bara Isola. Ska även försöka plugga lite, så man får det gjort.

Vad är era planer för era häsätar idag då?

Isola ska ridas ut idag hade jag tänkt. En lagom runda. Kanske på 1 timma typ. I morgon är det Isolas vilodag iaf.

Min fina bebis



Hon är mitt allt och lite till.
Tänk att hon varit min i mer en 5 år nu, då: en 13 årig Sandra som inte hade en aning om hur krävande det är att ha en fd travare, försöka skola om henne. Men glad är jag, att jag antog mig den utmaningen. Hon är det finaste man kan önska sig enligt mig.

Dagens träningspass

Det vi tränade på: Serpentiner, ställa om, och volt. Skritt och trav.

Utvärdering: Herregud vilken fin häst jag har! Kan inte tro att det är sant!!! Jag är så otroligt nöjd över henne. Så här lugnt och fint har hon nog aldrig gått och jag skulle nog aldrig kunna drömma om att hon skulle kunna gå såhär fint. Säger bara en sak: Fy fasen vad glad jag är att jag började träna för tränare, och att Stina är så otroligt bra på att hjälpa.

Red även med dressyr sadeln idag. Hon tyckte även att den satt kanon när jag red med.
Stina tyckte även Isola gick super bra idag.

Mot Molke

Nu ska jag sätta mig på min moppe och åka och hälsa på i molke! :D
Dom har en blogg, om du vill kolla in den och skriva att dom ska blogga så hittar du den här.
Dom har städ dag idag, så ska stå och heja på dom så dom städar haha :)
Vi hörs sen!

Jag är med och tävlar



(klickbar bild)

Dagens fråga?

Kollar ni masken på era hästar?

Alltså tar ni träckprov? Vi gjorde det i går, alltså skickade iväg bajset på analys! :D
Jag tycker det är bra att göra det fatkiskt. Då har man verkligen koll på att det inte är maskar som kryper runt i hästarnas mage + att man avmaskar inte hästarna i onödan.

Hur gör ni?

Hästfri dag

Hej halloj!

Jag ska strax åka till stallet på min hästfria dag. :) Ska kolla till att dom har odentligt med vatten och så ska jag göra i ordning allt, dels så slipper Sara göra det sen och sen håller jag på med en grej med höt. + att jag vill att tiden ska gå fort , ska nämligen till Valla och umgås med en vän. :D

Vi hörs senare!

Nätshopping



Klicka just hem ett par svarta Jacson Canvas chaps från frtab.
Klicka även hem ett nytt 2 delat bett som är mindre en det jag har nu och hästgodis.
Shortchapsen kostade bara 260 kr, så tyckte det inte var så farligt :D Behöver verkligen ett par nya, då jag inte kan ha mina.
Behöver även ett par nya ridskor, men det får jag ta senare.

Vad tycker ni om dom? Jag tycker dom är riktigt snygga, och Jacson är ett bra märke på chaps så.

Hopp pass

Dagens ridpass: Red på banan idag. Hoppade lite :D Första gången för iår. Började passet med lite serpentiner och sen i slutet vare som en volt med 3 bomar. Sedan flyttade jag henne mycket. Sedan travade vi över bommarna, satte sedan upp ett litet hinder och skutta över. Fick tillochmed höger galopp idag, super nöjd! Höll på i 1 timma.

Hon var så underbart mjuk och lugn idag. Blev så förvånad. Hon brukar kunna stressa upp sig, men när hon höll på att göra det löste vi det tillsammans. Hon är så underbar min häst!!

Tyvärr hade jag ingen som fotade idag... Ska försöka få med min pappa någon dag.


Bakvikt

Efter att lagt ut bilderna på sadeln på Isola fick jag en kommentar om att sadeln låg bakvikt. Blev lite fundersam då hon som hjälper mig har kollat, och den låg bra.

Men jag blev ju som sagt orolig och ville kolla igen, för jag vill ju inte köpa en sadel som ligger fel. Men nu har 4 personer kollat och den ligger inte bakvikt.
Så känns skönt! Men ska rida i den på lektionen så Stina ser att den ligger bra.

Hur gör ni när ni testar sadlar? Vad kollar ni först på?

God morgon!

Slänger i mig frukost och slänger på mig ridkläder och sticker ut till Isola.
Vi hörs sen!

Uteritt i vårsolen

Dagens ridpass: Red ut i skogen i cirka 40 min, skritta bara.

Dagens plus:
Hon var rätt så lugn och fin.

Dagens minus: Vi kom inte riktigt överens idag. Trist, men ibland händer det med.

En rolig grej som hände. Jag mötte en som stod och plocka bort stora stenar från grusvägen som jag red på. Som jag fattade för äger han stället där? Men iaf, han frågade hur gammal Isola var, och då sa jag att hon ska fylla 14, och då sa han att det kan man inte tro, för hon ser ut som en unghäst.
Han är inte den första som sagt det, det är nog bara för hon har så smäckert huvud och kropp?



En gammal bild på Isola som Josse tagit.

Tror den är ifrån.. 08/09 kommer inte riktigt ihåg. Tror 09?

Rida

Var förut ute i stallet och fixade allt. Nu hade jag tänkt att jag ska ut och rida.
Har dock inte bestämt mig för vart jag ska rida en, men det återstår att se.
Hörs sen!

Sadel

Igår provred jag i Jennys dressyrsadel. Och måste bara säga att jag älskar den!! Den är snygg, bekväm och gisses vilket stöd man får i den.
Vad tycker ni om den?



Sådär!
Vad tycker ni?
Jag tycker den är riktigt snygg!

Min fina


Stallet en sväng

Hej halloj!

Har varit ute och friserat hunden min, så nu är hon inte super hårig iaf. Bara öronen kvar, men dom får vänta.
Ska åka till stallet nu en snabbis och fixa allt, sedan hem och städa och sen tillbaka ikv för att rida.
Så vi hörs senare!

Bilder

Blev ingen prova sadel idag. Kände att hon behövde vila. Fredagar är ju hennes vilodag. :)
Lite springbilder ska jag bjuda på iaf .



Min fina.

Prova sadel

Snart ska jag åka upp till Isola. Ska prova att rida i Jennys sadel. Den låg ju bra, men man vill ju prova att rida i den med. Tänkte ta med mig systemkameran upp till stallet med, och fota sadeln.
Jag hoppas verkligen verkligen verkligen att sadeln ligger bra när jag rider. Det den kan göra är att åka fram när jag rider eller att den åker upp när jag travar typ.

Om den ligger bra har jag dock ett till problem. Att få fram 4000 kr. Ska kolla med mamma och papp om jag får låna det så länge, annars får jag hoppas att jag vinner på triss eller något.
Men återkommer sen om sadeln ligger bra eller inte.

MOSH

Dagens fråga?

Har ni sto eller valack?
Och vad föredrar ni?


Jag föredrar ingen faktiskt. Alltså jag gillar ju både ston och valackar. Har ju ett sto just nu så det är min favorit just nu. Hade en valack förut.
Så jag "favoriserar" ingen av dom. :)

Hur tycker ni?

Mysig tur i skogen

Dagens pass: red ut i skogen med Jenny. Vi var ute i  cira 1 timma och 10 min.

Dagens plus: Hon var lugn och mjuk i skritten. Blev inte alls lika stressad som hon kan bli.

Dagens minus: Hon blev dum när vi skulle trava, men då sakta vi av och så försökte jag lugna ner henne och sen trava igen, men det går inte. Måste fråga Stina om lite råd.



2 super fina bilder som Jenny tog på mig och min skrutt. :)

Bilder från idag

Red ut idag Med Jenny och Puzzel. Ska berätta sen hur det gick.



Lite härliga Iphone bilder. Det var grymt fint nere vid vattnet.


Bästa ridlektionen med Isola

Igår red jag som sagt lektion för Stina. Hon har aldrig någonsin gått så fint som hon gick igår. Vart tårögdd, så mjuk, lugn och fin var hon!!!

Vi tränade på: Serpentiner, skänkelvikning och på volt i både skritt och trav.

Resultatet: Hon var helt underbar!! Hon gjorde prec vad jag bad om och allt bara för jag satt rätt med blicken, vikten och hållningen i armarna. Helt sjukt, att knapparna har varit det. Var super roligt! Var som en helt ny häst. Ni kan ju gissa på att jag pussade och kramade henne.
Hon hade underbar trav med, takten var super bra och hon sökte sig as fint ner. Inte bakom tygeln heller. Utan rund och fin som dom ska vara.

JAG ÄLSKAR MIN HÄST!!!

Dagens fråga?

Tvättar ni era shabrack i era tvättmaskiner hemma?

Jag gör det :D Men min mamma HATAR när jag gör det, då jag är slarvi att borsta bort hår på dom.

Hur gör ni?

Bilder på skrutten

Tog lite bilder när jag satt av skrutten efter lektionen :D 3 bilder får ni. Ni får stå ut med Iphone bilder :)



Min söta.
Berättar mer om ridlektionen senre, tven kallar. :)

Dagens fråga?

Utstickande färger eller neutrala färger på hästen?

Själv väljer jag båda. Gillar att ha lite chockerande färger, typ som mitt ridtäcke, knall blått, röda kanter och 3 stjärnor. Men det kan vara fint att ha ett marinblått shabrack med en röd kant med. Men får jag välja, använder jag mig utav utstickande färger helst :D

Vad gör ni?

Grått och trist

Godmorgon!

Fy vad det är grått och trist! Hoppas det klarnar upp lite senare, vilken jag ej tror det gör. Ska ju rida lektion idag för Stina. Undra vad vi ska träna på. Sist var det takten.
Ska bli super kul! Känns skönt att  vara i gång nu med träningen! I morgon ska jag iaf ut i skogen, hoppas det är fint väder.
Annars då?
Jo ska gå med hunden sen är det:
Skola snart, går rätt så lång jobbig dag. Har iof rätt så roliga musik lektioner sen.
Men vi hörs sen!

Läsa och sov dax

Förut åkte jag till stallet i cirka 1 timma. Vi skulle prova en sadel på Isola, gud jag tyckte sadeln var super snygg! Den låg bra på Isola, jag ska provrida i den bara. Jag hoppas den passar, för hon var snygg i den enligt mig.

Sedan satte jag på Isola sitt tunna regntäcke, för i morgon vankas det regn.
Det var nog allt, vi hörs i morgon.
Nu ska jag läsa Twilight och sedan sova.
Godnatt!


Soft up stigbyglar

Vad tycker ni om det?
Själv tycker jag dom är riktigt fräsiga. Är ganska tuffa faktiskt.
Jenny i mitt stall pratade om dom, och blev lite sugen att kolla in dom. Först när hon nämde det blev jag bara "vadå för soft up" sen när hon förklarade och visade en bild så fatta jag. Lite trög ibland haha.

Hitta lite fakta från toprider:

SOFT UP är stigbyglarna som kombinerar komfort med säkerhet. Vid eventuellt fall viker sig SOFT UPs flexibla utsida så att ryttaren kommer loss från stigbygeln.SOFT UP ger ett mycket bra stöd för foten och skänkeln hamnar i en bra position.

Skulle lätt kunna tänka mig att ha ett par, men vet inte om jag vill lägga ut runt 2000 kr på dom.

Vad tycker ni om dom?



Bild från Google.

Dagens fråga?

Föredrar ni kort eller lång man?
Och vad har era hästar?

Jag föredrar lång man. Inte bara för att Isola har lång man, utan jag tycker det är super snyggt! Visst kort man kan vara snyggt med, men för mig är det lång som gäller :D

Så vad tycker ni?

Morgon promenad

Godmorgon!

Är lite piggare idag, men hostan och förskylningen börjar bli jobbig. Den blir inte bättre heller. Men jag överlever!

Idag är jag jätte sugen på att rida, men Sara har Isola. Ska försöka göra lite nytta av min lediga dag iaf. Får se om mamm och jag hämtar lite spån, sen ska jag kolla med Bisse i skolan idag om jag får komma och hälsa på. (mitt gammla stall som jag stod i förut)
Sen ska jag plugga med. Håller på att läsa Twilight boken för 1299284 gången, fast på engelska nu. Får se om den är bättre på engelska som många säger.
Nu ska jag fixa mig det sista och sen gå till bussen.

Långritt i vårvärmen

Idag tog jag ut Isola på en skön långritt i skogen. Eller inte super lång, men var ute i cirka 1,20 min. Skritta bara, var riktigt härligt. Fick sällskap av Thessan och Solan med. Trevligt med sällskap!
Isola var väldigt lugn faktiskt. Förutom när vi började rida hemmot, då blev hon lite stressad och gjorde sig lite svettig, men annars var hon lugn och fin.
Var så härligt att skritta där, sjön prec brevid en. Super härligt!
Jobbade inte på något spec, lite form, men kände att jag bara ville låta henne gå fritt mest.

I morgon har Sara Isola. Dom ska ut i skogen för första gången på detta ställe! Hoppas det går bra, det jobbigaste med att Sara har Isola är att jag är så jäkla ridsugen just nu! Blir alltid det när våren kommer...
Imorgon ska jag se om mamma och jag ska åka och hämta hem lite spån. Sen funderar jag på att höra med Bisse om jag får komma och hälsa på. Nu när moppen funkar ska man passa på ;)

Sorry för långt inlägg, men men haha.
Nu ska jag gå och lägga mig. Är helt slut!


Hörs i morgon, God natt!


Dagens fråga?

Vad har ni för storlek på era grejer?
Isola har:

Träns och grimmor: Cob
Shabrack: Full
Benskydd och benlinder: Ponni, dock kan hon ha benlinder i cob med.
Bett: 10,5 om jag inte minns helt fel.
Täcken: 1,35

Har jag missat något och vad har era hästar?

Påse hundskit

Godmorgon!

Idag mår jag inte bra, men bara att bita ihop och åka till skolan. Halsont, hosta och förskyldning är inte min bästa vän.
Idag har jag lite ångest vad jag ska göra med min bebis. Tror antigen det blir tömkörning eller en långritt. Igår red jag bara en kortis då det hänge regn i luften.
Men vi hörs senare!

Leriga damen?

Idag fotade jag bara lite när jag skulle hämta henne i hagen. Hennes hagkompis Jaya hade redan gått in, så hon var ensam och det ändå hon ville var att komma in. Men elaka jag ville få några fina bilder först ;)

Här lipar hon åt mig till och med! ;)



Förutom att hon är super lerig, så är hon iaf världens finaste.
Och jag ÄLSKAR verkligen hennes man.

Hej halloj!

Nu har jag gjort om bloggen igen (tryck F5) , säg vad ni tycker! Är dock inte klar med alla färger en tror jag.
Snart kommer lite bilder från idag och så ska jag berätta vad jag gjorde med damen idag!
Men nu ska jag duscha!

Färgbyte

Lite tidigare idag gjorde jag om bloggen lite. Nu färg och header.  Får se om jag gillar det, har inte bestämt mig riktigt en.  Vad tycker ni? (ser ni det inte, tryck F5)
Vad händer idag? Jo jag ska ut och rida en långritt på min bebis. När vet jag dock inte en.
Ska iaf ut med hunden på en promenad snart. Så mycket vet jag!

Vad ska ni göra idag och vad ska ni göra med era hästar?



Tog denna bild på min Hedda igår.

Isolas uttryck

Igår när jag fotade Isola, märkte jag att hon gör väldigt roliga miner ibland... haha.
Här kommer lite bilder från igår iaf.



Visst är dom fina tillsammans?
Jag längtar tills någon kan fota mig och Isola någon dag.

Jag är med och tävlar



(För att komma till tävlingen, klicka på bilden)

Min fina



Är hon inte riktigt snygg?
Det tycker iaf jag!

Cykel tripp till stallet

Nu tar jag min cykel och cyklar till stallet. Hurtigt värre! Dock är mår jag inte sådär 100 i halsen, så får se hur många stopp det blir haha.

Jag tar med mig systemkameran upp och tänkte fota när min medryttare rider lektion. :D Hoppas kameran och jag kan sammarbeta idag.

Vi hörs sen med bilder!

Gårdagen

Igår i stallet fick Isola stå. Hade tänkt mig att gå en promenad, men jag var livrädd för att få grenar i huvudet, så vi vände lika fort. haha.
Men hon var värd att stå igår, har varit i gång hela veckan.
Idag ska Sara rida lektion på min flicka, jag tänkte fotografera lite. :)
I morgon ska jag iaf rida ut på en riktigt riktigt långritt :)

Vad ska ni göra med era hästar idag?

Akupunktur

Är det någon som vet någon bra akupunktur i närheten av Katrinholm?
Kommentera gärna då, funderar på att ta ut en, men kan ej komma på någon just nu...

Luncha

Nu ska jag fixa mig det sista, sen ska jag och mamma luncha och sen mot skolan.
CIAO!

En lista

Snodde denna lista från minfux.blogg.se.

Hur började det:
1. På vilken klubb började du rida?: Började på en "privat ridskol" typ, men trolledal måste jag säga.
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Alla ridlärare jag haft? Cicci mest.
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Gud! Det är svårt! Men alla ponnisar på trolldal, min förra ponnie Peppe och Isola.
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: typ runt 13-14 års åldern?
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: Lillen tror jag :D

Dressyr:
1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Det kan jag inte komma på just nu :O
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Har typ tävlat dressyr 3 gånger... så typ Lillen
3. Vad är det svåraste program du ridit?: kommer ej ihåg faktiskt, LB kanske?
4. Vad tävlar du för klasser?: Nu, inga.
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: inget :)

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: 1,10 - 1,20 med lillen.
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Fruttis 80. (red alltid små ponnisar=
3. Vad tävlar du för klasser?: Inga..
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: - Inga
5. Vilken klubb föredra du att tävla hos?: Trolldal.

Häst: 
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Isola, helt klart.
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Gullan.
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Sara
4. Vem är den största hästen du ridit?: Kommer ej ihåg vad den heter, men sjukt stor häst!
5. Vem är den häst du tog grönakortet på?: Tog inte gröna kortet på nån häst..
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Lillen
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Lillen
8. Vem är den häst du tog din första placering med?: - Lillen
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: - Fruttis eller om det var Nigella?
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: - ingen.

Antingen eller:

Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning
Utomhus tävling - Inomhus tävling
Satsa för seger
- Fis rida
Vitt schabrakPersonlig färg

Ridstövlar - Chaps
Spilta - Box
Spån - Halm
Räcke - Oxer
Kompisar i hagen - Ensam


En lite diss!

Något i hästvärlden jag inte kan förstå riktigt är:

" Varför skaffa häst, betala en häst, om du inte gör något med din häst?"


Lixom en häst är ju ganska dyr att ha. Isola är väldigt dyr att ha, i foderväg kostar hon  runt 500 kr varje månad. Och då är det endast kraft, korn kross och betfor inräknat.

Men det jag vill komma fram till iaf, det är att väljer jag att skaffa häst, kan jag inte ha hästen gå  i hagen om dagarna, och sen in i boxen bara. Man måste göra något med hästen. Hur egotrippat det här låter så tänker jag såhär:

"med dom pengarna jag lägger ut på hästen, vill jag ju få något utav det" - då tänker säkert någon "Du får ju vara med hästen?"

Visst det är sant. Jag är så lycklig att jag får vara med Isola varje dag, men då ska jag VARA med Isola, inte bara mocka fixa mat slänga in hästen åka hem.
Jag ser det lite såhär: Hästens betalning tillbaka till dig, är att du får hålla på med den.

Sen att man kanske inte kan rida alla hästa pga skador osv, är en annan sak. Men bara för en häst är skadat kan man rykta, trick träna hästen.

Jag tycker folk lägger ut för mycket pengar för att ha hästen, men inte gör något med den. Det tycker jag får en rå diss av mig!
Man måste ha intresset för att ha en häst, inte bara köpa köpa och köpa.

Jag är med och tävlar



Jag vill vinna det röda.

(klicka på bilden så kommer du till tävlingen)

Dagens pass

Dagens pass: Mina planer var på att tömköra, fram tills det blev lektion på banan när jag skulle börja sätta på henne tömkörningsgrejerna. Så där sprack min plan.
Så jag knäppte på en longeringslina och gick ut i skogen. Mina planer var att hitta en fin plats att longera på, jag misslyckades. Så gick hem.
Var ute i cirka 20, 30 min kanske?

Dagens plus:
allt gick bra.

Dagens minus: Inget gick dåligt.

Dagens fråga?

Brukar ni låta era hästar stå eller ej när det blåser?

Det blåser nämligen här väldigt mycket. Vädret brukar inte hindra mig från att motionera Isola så, visst i oska så fine, men regn, blåst nej. Idag behöver Isola göra något, jag tänkte först rida i skogen, men väljer att tömköra på banan ist.

Så hur gör ni?

Gårdagens ridlektion

Red som sagt ridlektion igår. Tänkte inte skriva om minus och plus grejer idag.

Vi började med att rida på en 8-volt, jobbade ställningar, takt och bytet av varvet. I både skritt och trav. Srkttten funkar super, men traven blev sisådär.
Sen gick vi ut på rakt spår och strunta tottalt i hur hon såg och ut och fokuserade endast på takten.
Som min ridlärare sa "vi fokuserar olika varje dag, så att man jobbar lite med det, lite med det osv och sen sätter vi ihop det"

Isola utvecklas hela tiden, det märker jag!

Dagens fråga?

Vattenskål eller vattenhink?

Jag har båda delarna. Tycker det är super bra med vattenhink, för då har man koll på hur mycket hästen dricker, men vattenskål är bra eftersom det aldrig tar slut. Så jag har båda :D

Så vad har ni till era hästar?

Dagens ridpass

Dagens ridpass: Red ut i skogen i cirka 30 min. Red i skritt och lite trav.

Dagens plus: Hon var mjuk i munnen.

Dagens minus: Hon var stressad som bara den, sen kom det massa folk springande i skogen som skrämde både Isola och mig. Hon var rätt så trippig med.

Vi har haft bättre dagar som sagt. Tror det är vårkänslor faktiskt.

Dagens fråga?

Har du din häst i stall eller på lösdrift?

Själv har jag Isola i box på nätterna. hon funkar bra på det. Men tycker hästar mår bättre av att gå på lösdrift. Min förra ponnie hade vi på lösdrift. :)

Vad tycker du är bäst, och vad har du din häst på?

Jag lever

Hej hopp!

Jag lever, typ. Har haft det helt galet på kryssningen, men kul har jag haft.
Idag är jag hemma från skolan, känner att jag behöver vila upp mig lite typ. Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra faktiskt, kanske plugga? Vem vet.
Ska iaf till Isola sen :D Är sugen på att rida ut.

Igår hade Sara Isola iaf, och det hade inte alls gått bra. Hon hade bockat och stegrat hela tiden. Hon har varit super tjurig senaste tiden, fortsätter det såhär tar jag ut någon som känner och klämmer igenom henne, så hon inte har ont. Hoppas det bara är en svaka hon är i, men man vet aldrig....

Studentkryssning

Nu drar jag på studentkryssning snart!
Är off till typ måndag kväll / tisdag.
Ha det fint!

Dagens fråga?

Har ni hel eller halvskoning?

Själv har jag hel då hennes hovar blir förstörda av att gå halvskodd :)

----------------------

Nu ska jag cykla till stallet!

Godmorgon i stugan

Idag tänkte jag "vad skönt med en fin skön sovmorgon" Vaknar kollar på klockan och ser att den är kvart över 8. HAHA. Gick iaf upp, kunde säkert somna om, men bättre att komma upp tidigt. Hedda hade inte varit ute en så gick en långpromenad med henne, sedan har jag kastat in en tvätt och dricker nu kaffe.

Idag har jag lunchen i stallet. :) Ska fixa allt där då, och skulle behöva rida men vet inte om jag hinner... Ska nämligen på studentkryssning idag! :D ska bli AS kul :D

Ska sms Sara och se om hon vill åka ut och rida idag. Hoppas hon har tid :D

Vad ska ni göra idag då?

En jäkla diss

Något jag verkligen måste dissa är folk som lägger ut utrustning på hästnet och sen när man mejlar, får man inget svar.

Lägger man ut tex en sadel, utan telefonnummer och endast mejladress, då får man ju räkna med att kolla sin mejl dagligen om man nu vill ha sälja det man har ute på annons.

Tycker ni jag tänker fel?

Dagens ridpass

Dagens ridpass: Red ut i cirka 40-50 min. Skritt, trav och galopp och sjukt mkt tripp och treppelitrepp.

Dagens +: Hon var fin och lugn på ditvägen och i slutet lugnade hon ner sig!

Dagens -: Så fort vi började trava fick Isola för sig att det var galopp rejs ungefär. Hon hade super bråttom. Jag vill inte slita henne i munnen, men var tvungen att ta tag i henne. Sen trippa hon typ hela vägen hem. Så skojar inte att hon blev svettig!
Tycker det är så trist när hon håller på såhär. Men vi får se det lite att det är mitt fel, men ändå ett bra fel. Eftersom vi skrittat näst in till hela vintern, och inte travt och galoppat något ute i skogen, så spökar det säkert i hennes söta huvud + massa vårkänslor. Men hon fick sig iaf en odentlig ritt!

Man kunde nästan se hur svettet ran från henne!

Dagens fråga?

Har ni läder eller syntet sadel? Eller både och?

Jag har öhm, bomlös sadel. Tror det är syntet? Är inte säker.
Förra sadeln jag hade var syntet iaf, eller har den kvar men använder den ej.
Jag föredrar läder sadel, tycker det är snyggast.

Vad har ni? och vad tycker ni är snyggast?

Övningskörskursssssssss

Godmorgon alla morgonpigga jäklar!

Idag ska jag gå en övningskörskurs. Super roligt? Nej, men måste någon gång i mitt liv göra det. Mina päron "slipper gå den" för dom har redan gått den med min äldre bror. Önskar nästan att dom var tvunga att gå igen HAHA, nej då.

Nu på morgonen har jag druckigt kaffe, typ tänt en brasa och klätt på mig. Så jag har inte gjort sådär super mycket idag.
Stallet tar jag i efter middag.

Vi hörs sen!

(kommer upp en dagens fråga snart.)

Hej halloj!

Min dag har inte varit så rolig faktiskt, eller stallet var roligt! Har varit ledig idag, men vad har jag gjort?

• Setat vid datan
•Varit i stan och shoppat lite småskit.
• Varit i stallet.

I stallet idag så gjorde jag allt och ryktade henne. Kände inte för att rida idag faktiskt, och då är det bäst om man inte gör det tycker jag, för oftast går allt så dåligt när man rider då.
Men Isola var söt som vanligt iaf.

Vad jag gjorde igår

Eftersom jag inte bloggade så mycket igår, tänkte jag kort skriva lite vad jag gjorde med henne igår.

Jag hade tänkt att jag skulle rida lite dressyr i skritt  barbacka på banan. Men det började TOK snöa verkligen. Så då tänkte jag mig att jag skulle longera henne varm i musklerna bara.

Men hon gillade det inte alls. on sprang och skakade på huvudet, ville inte alls bli longerad. Hon stannade hela tiden och kom in till mitten och typ sa "Nu vill jag inte mer".
Jag skritta och jogga henne i båda varven, sen fick det vara bra. Höll inte på alls länge. SKIT VÄDER. Men hon blev iaf lite varm i kroppen hoppas jag.



Jag vill ha blå himmel, sol och varme!!

Ridlektionen

Lite sent att skriva, men har inte haft tid och ork ritigt. Men nu kommer det iaf :D

Onsdagens ridpass: Red lektion för min tränare. Tränade på en volt. Det vi tränade på var att hon ska gå rätt i form, kunna vara stäld innot och gå undan skänken. Sen tränade vi igång sättningar. Hon var super duktig, med tanke på att vi bara skrittat hela vintern. Men min lärare sa iaf att det syns att jag skrittat hela vintern! :D Det har iaf gjort nytta!

Onsdagens plus: Hon hade väldigt fin trav, och försökte göra sitt bästa hela tiden. Även om orken inte alltid fanns där. Hon gick väldigt fint i skritten i formen och så. Mot slutet blev hon riktigt mjuk kände man.

Onsdagens minus: När hon inte orkade hålla i gång i traven där nere tog hon fram flyktvägen galopp, stutsa på samma ställe eller stegra. Dock var det mitt fel att hon stutsa och stegra, för jag var för seg på att lätta tygen. Men sen gick det bra när jag lättade. Jag tycker hon skötte sig utmärkt, och dom minus som finns är mitt fel, sen att hon inte orkar hålla allt hela tiden är ju en grej vi ska träna upp!

Är super nöjd efter ridlektionen.

Dagens fråga?

Rider ni med eller utan säkerhetsväst?

Jag rider alrig med det. Känner mig så begränsad. Önskar dock att jag red med det, då det är bra när det väl händer något. Men jag trivs inte i det alls, kan inte koncentrera mig alls.

Använder du det eller ej?

RSS 2.0