Lite off

Har inte skrivit så mycket då jag inte setat framför en data. Isola har fått vilat nu ett par dagar, det är för jag inte vill riskera att hon tappar någon sko. Hennes fötter är ingen vacker syn, men hovis kommer ut i morgon så ska ut i skogen då.

Annars då? Jag har inte fått något av paketen jag väntar på, jag har gosat med Isola, varit ute och dansat, varit hos mormor och morfar.

Idag ska jag ut till Ericsberg och kolla på sommardressyr. Kommer blir kanonkul!En bild tagen i våras på henne.

DISS

Måste göra en stor fet diss till Schenker!

Har nu snart väntat 1 MÅNAD på ett paket, sjukt! Enligt mig.

BEVAKNING 2011-07-20 10:49 Felsorterat eller feldistribuerat
UNDER TRANSPORT 2011-07-11 04:30 Paket har avgått sorteringsterminal. Invänta avisering med löpnummer.
SORTERAD 2011-07-08 13:44 Paket har passerat sorteringsterminal.
FRAKT BOKAD 2011-07-05 12:48 Avsändaren har bokat frakt. Schenker inväntar paket.

Sådär ser "historiken" för mitt paket ut. Det händer ju för fan inget! Det tog dom 9 dagar att upptäcka att det är felsorterat eller feldistribuerat, men sen då? Det har ju gått 9 dagar till, och inget har hänt. Helt sjukt.
Så skit på er schenker, hoppas ni blir glada när ni får läsa mitt arga meddelande till er kundtjänst.

Från
att frakten har blivit bokad fram till nu har jag väntat: 24 jävla dagar, på ett paket.
Har inte dom som håller på med paket insett att jag MÅSTE ha mitt paket typ nu. HAHA.

Nej men är jäkligt irriterad på dom!!!!

EDIT: Fick svar på min fråga och mitt arga meddelande:

Hej!

Tyvärr har ett mänskligt fel begåtts och vi har felsorterat paketet till fel ombud.

Vi ber så mycket om ursäkt.

Du kommer att få en ny avisering när paketet har kommit till rätt ombud.


Jag kommer nog bli gammal innan jag får paketet........

Vilodag

Idag fick Isola vila. Var ute till henne runt 3 och borsta och tog in henne, sen vid halv 9 ikv släppte jag ut henne.

I morgon blir det skogen.

Vi med Iphone

Jag har idag skaffat mig instagram, en app för oss med iphone. Där kommer jag lägga upp bilder.
Jag heter isolagrande , och för er som har ihpone och har den appen, skriv gärna så kan jag följa er.Bilder

Bilder på Isola. Sara rider.Min fina häst.

Bilderna blev dock inte lika bra som jag trodde dom skulle bli.
Är nöjda med Sara och Isola.

Hemmkommen

Idag kom jag hem från ett par trevliga dagar i Blekinge, ronneby, saxemara. Varit ute på havet, ätit god mat och umgåts med släkten. Köpt nya foppa tofflor, ett linne för 29 kr och en skjorta för 50 kr. Inte dåligt inte.

Kom hem runt 3-4 snoret, och min medryttare hade ju Isola idag, och hon skulle rida dressyr så jag passa på att kolla på och fota.

Det gick super bra, dom red i skritt och trav. Isola var lite nervig i benen först, men med lite prat med Isola så gick hon kanon. Dom fick super bra takt och allt. Är super nöjd över dom idag.

Bilderna får ni i morgon, orkar inte lägga upp dom nu.

Blekinge

Idag sticker jag iväg på semester till min faster i blekninge.
Vet inte om jag kmr uppdatera något. :)

Isola har folk som tar hand om henne iaf. I dag tar några i stallet hand om henne, borstar och så, och från mån till ons tar hennes medryttare hand om henne.

Ha det fint!


Dåligt matchat?

HAHA, insåg idag hur dåligt jag matchat Isolas och min outfit.
Ibland får man dissa sig själv....

Fast iof, jag tänker inte på outfiten när jag är ute i skogen och rider. ;)


Dagens ridpass

Idag red Isola plutt och jag ut i skogen själva. Det var super mysigt.
Red igenom henne i alla gångarter. Hon kändes kanon fin.

Var ute i cirka 30 min. Red på 2 dellat idag, och hon lyssnade super bra idag.
min fina tjej.


Lördag lördag lördag

Idag är det sista dagen med Isola på 4 dagar. Ska nog ut och rida en mysig tur bara hon och jag.
Ska nämlingen åka på lite semester ner till blekinge. I morgon har några i stallet henne och sen mån-ons har min medryttare Sara hand om henne. Skönt att hon iaf kmr få motion.

Nu ska jag byta om och ge mig ut i skogen med hunden. Se om jag får med mig mer svamp idag, en igår.Solan med täcke och Isola.

Vad jag köpte

Jag är lite seg på att visa vad jag köpte, men här kmr det iaf.Rotviska 39 kr. (inte för jag behöver fler borstar, men det är bra att ha)Ridtäcke, kostade 199 kr, men var nedsatt till 50 kr. Inte illa ;)
Super skönt material btw.Köpte även denna skit flugspray i ons + en ny grep. Anledningen till att jag köpte den, var för min är slut och jag har beställt en ny och den inte kommit en. Så tog en billig. :)

Utöver
det jag visat, köpte jag en leksak till min hun (som är sönderbiten redan efter några timmar)
Och en rosa I love my horse mössa. Skit bekväm mössa HAHA. 29 kr om jag inte minns fel.

Dagens ridpass

Imorse åkte jag som sagt ut rätt tidigt och red. Brukar alltid rida på kvällen, men idag blev det på morgonen.

Red ihop med Klara och Emma. Trevligt att man kan rida ut tillsammans tycker jag. Vi var ute i 1 timma och 10 minuter. Red i alla gångarter. Tyckete det var kanon kul. Hade skit mysigt.

Red en runda jag aldrig ridit förr, fina vägar, där ska jag rida oftare.
Isola blev rätt glad när vi galopperade och drog några glädje skutt. Men det var okej. Hon var annars väldigt lugn och njöt lika mkt av ridturen som jag. :)

BOOM

Godmorgon!

Gisses vilken natt hörrni. Vaknade klokan 5 av världens åska och oväder. Tänkte på stackars Isola som är ute, men sen kröp jag ner i sängen med min hund som jag kramade om.

Nu ska jag snart åka till Isola. Ska ut och rida med några från stallet.
Vi hörs senare, då jag även visar vad jag köpte igår på hööks.

Hööks

Idag ska jag åka till Örebro och gå på Hööks har jag tänkt. Jag har nyss duschat och ska snart gå ut med min finaste hund.
Jag har inga speiella planer på att köpa något, men Magic bruch borstarna är jag lite sugen på. ;)

Vi hör senare!

Dagens ridpass

Idag red jag ut med en stallkompis och hennes ponny. Vi var ute i cirka 40 min - 1 timma . Var super mysigt. Dock mycket mygg enligt mig.

Vi red i alla gångarter. Isola var rätt så lugn faktiskt. Galoppen blev hon lite ivrig i dock, men det gick bra. Är nöjd med henne.

Det var inte så mycket mer om detta ridpass ;)

Dagens fråga

Varierar ni ridställerna nu rider på?

Alltså det jag menar är att ni inte rider på samma ställen varje dag, tex i paddocken. Jag har en regel att det är förbudet att rida 3 dagar i rad på banan. Det är för att jag inte tycker det är nyttigt för Isola. Visst man kanske gör olika saker, men jag ser hellre att man rider i skogen, banan, skogen , banan. Nu rider jag väldigt lite på banan, då jag kan göra samma saker i skogen hellre + att jag tkr det är roligare i skogen. Men rider ungefär 1-2 gånger i veckan på banan. Knappt 2 gånger, det är ibland. Men när jag tränar så blir det 2 gånger i  veckan, 1 gång när jag tränar och den andra för att repetera det vi gjort på träningen.

Så, varierar ni ridställerna?

Tur i skogen

Idag skrittade jag ut i skogen, i hopp om att hitta mitt tappade bakskydd. Vi yrade omkring där jag tror vi red i går. Precis när jag tänkte ge upp och rida hemmot, så låg det där och väntade på oss. Blev as glad :D

Vi skrittade som sagt bara, och jag tänkte mest på att hitta skyddet. Vi var ute i 40 min idag med.
Tyckte annars det var rätt så mysigt, förutom att det var mycket mygg.

Är nöjd med rundan iaf.

Dagen fråga

Hur mycket pengar lägger ni på eran häst varje månad? I det menar jag hästsaker, inte maten, stallhyran osv.

För mig är det väldigt olika. Allt från 100 kr till 2000 kr. Beroende på vad jag tycker vi behöver. Nu på sommaren blir det lite dyrare  med, eftersom flugspray är dyrt. Vet faktiskt inte hur mkt pengar jag bara lägger ner på flygspray, men ska räkna i hop det i slutet av sommaren.

Så, hur mycket per månad lägger ni ner i saker till era hästar? Och har ni inte någon, utan tar hand om eller rider på ridskola går det att svara med. ;)


Tycka till

Något som jag kan tycka är jobbigt i hästvärlden är att nästan alla , kom ihåg nästa, är så himla "Jag vet bäst, jag kan bäst, jag är bäst, min häst är bäst, gör som jag osv". Jag är så trött på det. Att folk lägger sig i, eller tror att dom är bättre en alla andra.

Är så trött på folk som försöker sköta sin egen häst + att dom tydligen vet bäst om tex min häst. Det tycker jag är lustigt. Spec när folk vet mer om min häst via en bild. Det är tröttsamt, opålitligt och idiotiskt. Dom kan inte veta vad som är bra och inte bra på min häst, vad som funkar bra och inte funkar bra på min häst. Man kan inte ha argumentet "Man ser ju det på bilden". Jaha? När kunde man se på en bild att ett bett är dåligt för MIN häst? Det undrar jag.

Det är inte bara via bloggar som folk tror dom vet bäst. Utan irl. Ibland har jag lusta att flytta till en egen gård, och sköta mitt, men det skulle nog bli så ensamt. Jag saknar iaf verkligen mitt förra stall. Det var mindre, och man var mer ärliga mot varandra. I det stallet jag står i nu, finns det folk som borde kolla upp ren fakta innan dom öppnar sina munnar + att dom är otrevliga. (nu är VERKLIGEN inte alla otrevliga, finns jätte gulliga människor där jag har hästen nu!!!)

Jag påstår aldrig att jag är bättre en alla andra och vet bättre en alla andra, absolut inte, men att folk tror att dom kan se saker via en bild, det kallar jag okunniga. Jag vet vad som är bäst för min häst, det vet jag. Men jag ser inte på en bild vad som är bäst för en häst.

Detta är min åsikt och ingen behöver hålla med. Sådeså!

Mys tur i skogen

Idag red vi ut i skogen. Var ute i cirka 40 min och red i skirtt och trav. Red rakt in i skogen utan att ens veta vart jag red. Lyckades även med att tappa ett av mina nya bakskydd. Kul? Nej, eftersom jag inte vet riktigt vart jag red.
Men ska leta i morgon.

Hon var väldigt pigg och på bra humör. Det gillar jag. Hon blev rätt så svettig av att gå i skogen där det är ogämt och högt med bär och skit. Men det är bra träning.

Hade iaf en super mysig tur och är nöjd med flickan min.


Regnigt värre

Hejhopp!

Gud vad det regnar och har regnat i dag. Inte kul alls. Men det ska bli lite bättre till kvällen iaf. Ska ut och rida på bebis. Tänkte köra lite övergångar i skogen. Hoppas det dock inte är allt för blött, men det tror jag inte det blir.

Igår fick hon stå,  borsta bara igenom henne.
Har fått kanon fina presenter iaf, är nöjd.

Nu har jag inget mer vettigt att skriva. ;)

19 ÅR

Idag fyller jag 19 år... jippi. xD Skit ålder men iaf.
Nu tacos sen bebis.Tömkörning

Nu har jag käkat lite, och ska åka ut till Isola. Tänkte tömköra henne över bommar.
Vi hörs senare!

vatten vatten vatten

Hejsan!

Shoolllaahopp vad det regnat idag. Eller kanske snarare mer på kvällen.. Tråkigt, men betet växer mer om det regnar och sen blir fint. ;)

Isola bebis fick vila idag. Blev så sent med alla gäster, så det fick bli så. Hon hade sveriges lerinpackning, så det var bara att borta bort allt. Skönt tycker hon iaf det är.
Mockade även. Det var typ det jag gjorde i stallet idag. Var ju tidigare i dag och tog in smulan.

I morgon återstår det att se vad vi hittar på. Nu ska jag faktiskt gå till sängs.

Gårdagen ridpass

Skrittade ut igår en sväng på cirka 20-30 min. Red samma runda som i ons, pga att det är minst mygg där. Travade även en sväng igår, och hon kändes kanon.

Hon hade inte för bråttom iaf. Kändes skönt. Idag vet jag inte om hon ska vila elller om jag ska ut i skogen en sväng igen. Det återstår att se. Eftersom släkten kommer hit och firar min bror, pappa och mig som fyller denna vecka. Eller dom har redan fyllt och jag fyller på söndag.

Vi hörs senare! Svarar även på kommentarerna senare med.

Ny header

Gjorde en ny header, då den saknade personlighet lite. ;)

(F5 om ni ej ser den nya.)


Vad tycker ni?

Effol pälsglans

Fick igår hemskickat Effols pälsglans. Höll på att dö av garv när jag såg flaskan. Den var så liten och pluttig! HAHA. Men testade den iaf, och den rädde ut kanon bra. Får se om den håller i sig ett par dagar bara ;)

Ska nog göra en pruduktutvädering, men det blir om typ 1 vecka. Så jag hunnit använd den lite.


Dagens ridpass

Idag skrittade jag ut i skogen med en annan som har häst där jag har min. Blev lite förvåndad att myggorna inte var sådär super på som dom brukar.

Vi var ute i cirka 30-40 min och skirtade endast. Det var så otroligt mysigt, eftersom kvällen har varit kanon här. Myggen var som sagt inte på en, solen sken och det var sådär lagom varmt och skönt. Sånna kvällar älskar jag. Isola var mycket lugnare idag, en vad hon var i måndags. Fast när vi vände hemmot gick det rätt så fort.

Fick även hem ett nytt pälsglans idag, visar vad det är senare.

Söt flickaMin söta tjej när on tar sin vilopaus efter en hård natt ;)

BR benskydd

I måndags testade jag som sagt mina nya BR benskydd. Satt kanon fint tyckte jag. Är super nöjd.
Om jag inte minns helt galet betalade jag strax under 200 kr, iks frakten, Tradera är galet bra tycker jag. Nypris ligger dom på 499 kr, så ett fint kap gjorde jag.
Longering

Idag blev det att longera snuttan. Höll inte på så länge, men körde lite avbrott och igångsättningar. Dagens longering gjorde jag endast för att kollar hur hon rörde sig, och allt såg kanon ut.

Imorgon blir det skogen hade jag tänkt mig. Hoppas vädret är hyffsat i morgon bara.


Ska även försöka fota grejerna jag ska sälja så det kommer upp i bloggen någon gång. Det är inte så mycket , men lite grann ;)

jobb intervju

Idag klockan halv 2 ska jag på jobb intervju. Hoppas på att jag får det.
Ska äta något nu, och sen åka. Tror jag ska förbi stallet och ta in min bebis innan, annars får jag göra det efter. Ska även förbi banken en sväng.

Hinner inte skriva så mycket mer, men skriver mer sen.
hejsvejs!

En pigg häst

Idag hade jag tänkt mig en mysig skritt tur i skogen. Vilket Isola inte tyckte att det skulle bli. Redan från början kände jag hur pigg hon är, men hon har ju vilat i 2 veckor, så inte så konstigt. ;)

Skrittade en runda som brukar ta i skritt 30-40 min för mig och Isola, den skrittade vi på 20 min idag. Fort som fan gick det, och fick sitta och försöka få henne att tat lite lugnt.

Hon kändes iaf fin och jobbvänlig även fast det gick fort. I morgon blir det antagligen longering/tömkörning eller en skritt i skogen. Beror på vad jag känner och hur Isola känns.
Hon är även i en period då hon brunstar, eller skvätter som jag kallar det. Vi har ett sto i stallet som gärna piper rätt så mycket, såfort hon piper visar Isola att hon finns igenom att skvätta.

Ibland är det härligt med att ha ett sto ;)

Nya grejer

Hämtade som sagt ut mina nya benskydd idag. Vet inte riktigt om dom passar en, men tror så. Tycker dom var grymt snygga live!
Ska testa och se om dom passar sen, gör dom det provrider jag med dom.
Visar bilder sen, men så här ser dom som sagt ut.


Vad tycker ni om hööks nya varor?

Såg att hööks fått in nya shabrack. Jag tycker självklart att färgerna är tuffa, då jag älskar fräna färger. Vad tycker ni?Finns i andra färger,
men tycker det är lite tuffa färger. Vet inte om jag skulle kunna köpa dom, men jag gillar färgerna.

Måndag den 11 juli 2011

Hej halloj!

Idag är det måndag, vilket inte spellar mig någon roll, då jag varken jobbar eller har något att göra. ;)
Idag ska jag sätta igång min flicka efter nästan 2 veckors semester. Tänkte bara skritta ut en sväng, alltså inte något jobbigt. Bara en mysig skrittrunda.

Jag ska även hämt min benskydd som kom häromdagen. Har inte kunnat hämta ut dom ,eftersom dom håller på att bygga om. Skumt.
Hoppas även på att mina andra grejer kommer snart.Solan , isolas hagkompis och Isola.

Svacka

Hejsan!

Jag har hamnat i en svacka med bloggandet. Vet inte vad jag ska skriva. På måndg ska jag iaf sätta igång Isola tror jag. Ska bli kul.
Annars då? Inget spec händer. Njuter av att vara en fattig arbetslös jäkel. ;)

Nu ska jag ut och promenera med min fina hund som är bäst. Hon är verkligen BÄST, prec som Isola.
Vi hörs senare kanske.

Heddie

Lite bilder på min söta hund Hedda!Jag har typ använt mig utav ett super stort och klumpigt objektiv, men det blir snygga bilder. Är typ poträtobjektiv.

Bloppis

I morgon tänkte jag lägga ut lite grejer som jag inte ska ha kvar. Först ligger det här ett par dagar, går det inte åt, åker det ut på tradera.
Kommer bland annat sälja ett par sprollans nya transportskydd, strl FULL. Som jag även testade i dag för första gången. Var för stora.
Självklart råkade Isola trampa på dom, så dom gick sönder, går självklart att laga, är ett pytte hål på ena fram skyddet. Nypris kostar dom 285,00 kr, en skrattsumma enligt mig.Transportskydden är i bra material enligt mig och självklart väldigt snygga.
I morgon kommer bloppisen ut, men är du intreserad, kan du ju säga ett bud.
(frakten står köparen för, och den får välja vilket sätt den tycker är smidigast.)

BTW, har inte hunnit fota något, så det kommer upp i morgon. Den här bilden är tagen från börjes hemsida, ska självklart fota transportskydden, och där det gick sönder så alla vet hur det ser ut.

Isola GrandeTog lite bilder på min fina ifrån hagen igår, hon är så fin min häst.
Ser ni att hon fått en liten bula till mage med? Det hurrar jag för :D

Mitt hjärta

Detta är en av studentpresenterna jag fick. Fick 500 kr till att köpa ett smycke jag ville ha utav min faster och hennes man. Först tänkte jag "vad vill jag ha...??" Sen kom jag på det.
Ett halsband, med ett hjärta och som det står Isola på. Hon är ju mitt hjärta och jag älskar henne mest av allt.
Jag blev super nöjd över den.


Sommarvila

Isola har nu gått på sommarvila. Kände att hon behöver det.

Höt igår gick kanon att ta hem, fint vare. Igår duschade jag även henne, ska visa lite bilder sen hur hon såg ut efter det i hagen....

Idag har jag skurat hennes box, har bara lite kvar. Men det värst är klart. Nu snart hade jag tänkt att jag skulle åka till stallet och rensa bland mina saker, ta hem och sen sälja. Har lite skit som jag inte använder.

Hörs sen!

Hö time

Godmorgon i stugan!

Idag är det dax att få hem hö. Klockan 10 kommer han med massa hö. Skönt att ha hemma sen tycker jag. :)
Igår fick Isola stå, då jag inte kände för att rida. Känner jag inte för att rida, och ändå rider blir det oftast pannkaka av allt.

Men idag ska jag nog ge mig ut. Det ska åska idag, men ikv skulle det bli skapligt, då ska jag ge mig ut.

Ska även visa vad jag hämtade ut igår.
Nu ska jag ut med hunden!

Dagens planer

Igår fick med bebis vila. Så nu har hon haft ledigt i 3 dagar. Jag vet inte om hon ska få vila mer, men känner för att skritta ut i skogen en stund, bara hon och jag. Mysigt!

Igår var jag där rätt så sent och tog ut henne. Borstade av henne, sprutade ner henne mot alla äckliga flygfån och sen ut. Tjejen hade RIKTIGT bråttom.

Idag ska jag hämta ut en grej, som är till mig själv. Visar när jag hämtat det! Om ett tag ska jag åka och ta in henne.

RSS 2.0